Vraget som arbejdshavn til Storstrømsbroen: Kommune kræver erstatning af Vejdirektoratet

Nakskov Havn bliver ikke arbejdshavn for byggeriet af den nye Storstrømsbro, og det kan koste millioner.

Nakskov Havn med areal reserveret til Storstrømsbroen i baggrunden. Nu vil havneudvalget have erstatning. (Foto: Tummas Juul © All rights reserved.Only as agreed with owner Tummas Juul.)

Vejdirektoratet kan forvente at modtage et pengekrav fra Lolland Kommune, efter Nakskov Havn blev vraget som arbejdshavn for byggeriet af den kommende Storstrømsbro. Det skete til fordel for Masnedø ved Vordingborg.

Vejdirektoratet anbefalede i udbudsmaterialet at bruge Nakskov som arbejdshavn og havde blandt andet sikret både miljøgodkendelser, og at pladsen var afsat på havnen til det gigantiske arbejde.

Det betød, at havnen har mistet andre store kunder, siger Jens Erik Kistrup (V), der er formand for havneudvalget i Lolland Kommune.

- Der har været flere henvendelser fra folk, der gerne ville have det areal, og det har vi jo ikke kunne lave nogen kontrakter på.

Jens Erik Kistrup vurderer, at tabet er i millionklassen, og mener at det er ret og rimeligt at Vejdirektoratet går ind og dækker det tab.

- Vi føler jo lidt, at de udgifter vi måtte have burde dækkes ind af Vejdirektoratet, siger Jens Erik Kistrup.

Han oplyser, at der er taget kontakt til Vejdirektoratet om sagen.

Men i Vejdirektoratet stiller projektchef Niels Gottlieb sig noget undrende overfor kravet, da det hele tiden har fremgået, at det i sidste ende er entreprenøren selv der vælger, hvilken arbejdshavn han vil bruge.

- Jeg kan godt forstå, at Lolland Kommune er rigtig ked af, at arbejdet ikke bliver udført på Nakskov Havn. Men jeg ser ikke, at det er vores problem, siger Niels Gottlieb.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk