Yasmin fik 32 12-taller: ’Det handler om at gøre tingene, selvom det ikke altid er sjovt’

Yasmin El Youssef fra Nykøbing Falster fik landets højeste karaktersnit.

Den flotte eksamen og høje karaktergennemsnit har vakt stolthed i hjemmet, fortæller Yasmin El Youssef, der er datter af en far, der er gynækolog, og en mor, der er hjemmegående. (Foto: (privatfoto))

12 i huen er langt fra den eneste topkarakter, som 19-årige Yasmin El Youssef fra Nykøbing Falster kan fremvise på sit nyprintede eksamensbevis.

For HTX-studenten fra Teknisk Gymnasium Lolland-Falster har præsteret at få hele 32 af slagsen og slutter dermed sin studentereksamen med et

karaktergennemsnit
på 12,7, som er landets højeste.

Yasmin har fået 12 i alle fag og alle eksamener. Derudover har hun taget ekstrafagene kemi og engelsk på A-niveau. Det betyder, at hun kan gange sit

karaktergennemsnit
med 1,06, hvormed hun sprænger karakterskalaen.

- Når jeg kigger på tallet, er det mere end et

tocifret
tal. Det er en kæmpe
motivation
. Næste gang, jeg har en svær opgave, kan jeg tænke tilbage på, at hvis man arbejder hårdt, så betaler det sig også i sidste ende, fortæller Yasmin El Youssef om det høje karaktersnit.

Det sværeste 12-tal at få var i faget idéhistorie, fortæller Yasmin El Youssef.

Drop tanken om altid at være motiveret

Yasmin El Youssef fortæller også, at det kræver disciplin, vedholdenhed og at bevare troen på sig selv for at nå det høje karaktersnit.

- Jeg har altid brugt lang tid på at lave afleveringer, som for andre måske har taget et par timer at lave. Jeg har også takket nej til fester nogle gange, men for mig har det ikke været fravalg, men et tilvalg, fortæller hun.

Ifølge Yasmin El Youssef handler det om at gøre tingene, selvom det ikke altid er sjovt.

- Jeg tror, at man skal glemme tanken om, at man altid skal føle sig motiveret. I stedet skal man gøre tingene og fokusere på at opnå et resultat, siger Yasmin El Youssef og fortsætter:

- Jeg har også selv siddet og lavet opgaver, hvor jeg mest havde lyst til at lave noget andet eller sove.

Selvom Yasmin El Youssef flere gange har siddet i nattetimerne med hovedet i bøgerne, har hun ikke kun brugt tiden på kemi- og danskopgaver.

To gange har hun deltaget i konkurrencen Unge Forskere, hvor hun begge gange har vundet 2. pladsen med en antirynkecreme og et pro-vitamin A-kosttilskud.

’Jeg tror på, at man kan mestre alt’

Det hårde arbejde har også båret frugt for Yasmin El Youssef, der nu har snittet til at søge ind på drømmeuddannelsen, nemlig medicin på Københavns Universitet.

Derudover bruger hun også sine faglige evner til at drive sin egen virksomhed Matematikfabrikken, hvor hun tilbyder ekstra undervisning i matematik til 9. klasseselever.

- Jeg tror på, at man kan mestre alt. Det er også en af grundene til, at jeg har startet Matematikfabrikken, fordi alle kan mestre. Jeg kan ikke forstå, hvorfor flere føler, at de ikke forstår matematik. Derfor vil jeg gerne være med til at sprede interessen, fortæller hun.

Det var Yasmin El Youssefs forældre, der satte huen på den nyudklækkede student. (Foto: (privatfoto))

Den 19-årige student prøver også at bruge sig selv som inspiration for eleverne.

- Jeg var selv dårlig til at løbe. Men jeg havde sagt til folk, at man kan blive god til alt, så længe man lægger arbejde i det.

Derfor valgte hun at snøre løbeskoene for at motivere andre til at arbejde hårdt for at nå deres mål.

- Da jeg startede med at løbe en kilometer, kunne jeg slet ikke forestille mig at skulle løbe 20 kilometer mere. Men man lærer, og man bliver bedre, siger Yasmin El Youssef, der i dag har løbet 22 halvmaraton.

Yasmin El Youssef mener også, at et succeskriterie ikke nødvendigvis behøver at være karakteren 12.

- Man skal huske, at så længe man har gjort sit bedste, er det godt nok. Så længe man ved, at man har knoklet, så er et 4-tal lige så godt som et 12-tal, siger hun.

Desuden indrømmer superstudenten, at hun ikke er mester i alt, hvad hun foretager sig.

- Selvom jeg er god fagligt, betyder det ikke, at jeg er god til alt. Jeg er for eksempel dårlig til at køre i bil og lave mad, siger hun med et smil.

Facebook
Twitter