Sproghjørrnet uge 41, 2012

Hvad er forskellen på en restaurant og en restauration, spørger en lytter, som selv har en fornemmelse af forskellen, men ønsker at få den bekræftet i Sproghjørnet, fordi han oplever at ordene bliver brugt i flæng. Og det bliver den af sprogmagister Ole Lauridsen, som siger, at en restaurant har hovedvægt på maden samt et udvalg af gode vine, mens en restauration har hovedvægt på drikkevarerne, fortrinsvis øl og spiritus og måske med mulighed for at købe en bøf med løg, tre håndmadder eller en parisertoast.

Hvad er forskellen på en restaurant og en restauration, spørger en lytter, som selv har en fornemmelse af forskellen, men ønsker at få den bekræftet i Sproghjørnet, fordi han oplever at ordene bliver brugt i flæng.  Og det bliver den af sprogmagister Ole Lauridsen, som siger, at en restaurant har hovedvægt på maden samt et udvalg af gode vine, mens en restauration har hovedvægt på drikkevarerne, fortrinsvis øl og spiritus og måske med mulighed for at købe en bøf med løg, tre håndmadder eller en parisertoast.

Sproghjørnet sendes i de regionale udsendelser på DR's P4 i forskelligt omfang og på forskellige tidspunkter.

Har du et spørgsmål eller en kommentar, kan du skrive til mail: sproget@dr.dkpost: Sproghjørnet, DR Århus, Olof Palmes Alle 10, 8200 Århus N SMS: 1212 (indled med ordet "sprog")

Venlig hilsen Ivar Hesselager Sproghjørneredaktør

Emner i Sproghjørnet i uge 41

Skorsten uge 41 2012 nr 1 delvis eller delvist uge 41 2012 nr 1 godt nok uge 41 2012 nr 1 skørt uge 41 2012 nr 2 mester eller mestre uge 41 2012 nr 2 syv lange og syv bred uge 41 2012 nr 3 himle uge 41 2012 nr 3 restaurant og restauration uge 41 2012 nr 3 bestik af, bestik uge 41 2012 nr 4 en værre redelighed uge 41 2012 nr 4 tungnem uge 41 2012 nr 4 eger, ege, egern  uge 41 2012 nr 5 hvor smiler fager uge 41 2012 nr 6 kende sine lus på gangen uge 41 2012 nr 6

Facebook
Twitter