10-årig og to voksne drev 1,5 kilometer til havs på badedyr: 'Det var ved at gå rigtig galt'

Stærk fralandsvind betød, at en pige, hendes far og en anden voksen kom i havsnød ud for Rømø.

Det var her ved Lakolk Strand på Rømø, at tre personer drev til havs på et badedyr. (Foto: Ulrik Bang-Mørch DR Syd)

Det var tæt på at gå rigtig galt, da en pige på 10 år og hendes far sammen med en anden voksen mand drev til havs ud for Lakolk på Rømøs kyst.

De tre var hoppet op på et oppusteligt badedyr, men den stærke fralandsvind sendte dem langt væk fra kysten.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi og TrygFondens Kystlivredning.

Der er rigtig mange mennesker på Lakolk Strand på Rømø lige for tiden, og det skaber stor travlhed for livredderne. Det var lige ved at gå galt for tre mennesker. (Foto: Ulrik Bang-Mørch DR Syd)

- De var nået 1,5 kilometer væk fra kysten, og de havde angiveligt været i havsnød i over en time, siger Anders Myrhøj, der er chef for drift og sekretariat TrygFondens Kystlivredning og fortsætter:

- Da vores livreddere nåede ud til dem, der kunne de se, at de voksne lå og forsøgte at padle badedyret ind til land, mens der sad et meget afkølet barn oppe på badedyret.

- Det har været en træls kamp for de her mennesker at ligge og kæmpe for at komme ind til land igen. Men de kæmpede jo mod fralandsvind, som er en meget voldsom naturkraft, siger Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat TrygFondens Kystlivredning.

Der er fralandsvind på Rømø for tiden, og derfor opfordres badegæsterne på det kraftigste til at lade badedyrene ligge. (Foto: Ulrik Bang-Mørch DR Syd)

Livredderne var gået hjem

Episoden fandt sted i aftes kl. 20.45, og faktisk var livredderne gået hjem, men de hørte nogle udrykningskøretøjer, der var på vej ned på stranden, og de blev nysgerrige og besluttede sig så for at køre efter.

Og her fandt de ud af, at tre mennesker var drevet til havs.

Man kan gå ret langt ud, før det bliver dybt på Lakolk Strand. Men når det så er dybt, og hvis fralandsvinden så tager fat i én, mens man ligger på et badedyr, så er der langt ind til kysten. (Foto: Ulrik Bang-Mørch DR Syd)

- Den ene livredder padlede ud på sit board, mens den anden gjorde båden klar. Vi sejlede ud og fik dem sejlet ind i vores livredderbåd. De tre mennesker var noget chokerede over oplevelsen, siger Anders Myrhøj.

Det var en badegæst, der havde spottet, at nogle mennesker var kommet i havsnød, og han fik det anmeldt.

Drop badedyret

Anders Myrhøj siger, at nu endte episoden lykkeligt i aftes, men han advarer mod, at man tager sine badedyr med på stranden i dag, da man får fralandsvind igen i dag.

Derfor råder han til følgende:

- Vi forventer en travl dag igen i dag, og jeg vil godt godt advare om, at når det er fralandsvind, så bruger man ikke sin luftmadras og badedyr. Det skal blive liggende hjemme i sommerhuset, siger Anders Myrhøj.

Samme melding lyder fra vagtchefen hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Søren Strægaard.

- Man skal virkelig tænke sig om, og man skal opholde sig der, hvor der er livreddere, og huske at se godt efter sine børn, når de er i vandet, siger Søren Strægaard.

Flere aktioner på strandene

Og livredderne har virkelig noget at se til for tiden, alene i sidste uge var der to livreddende aktioner ved Rindby Strand på Fanø og 108 førstehjælpsaktioner på strandene ved Lakolk, Rindby, Vejers, Henne og Hvidbjerg.

Desuden var 36 forebyggende aktioner og 2.166 oplysende indsatser.

TrygFondens livredderpatrulje indleder idag en demonstrationstur rundt til strandene for at vise børn, men i særdeleshed også de voksne, hvordan vi bedst passer på os selv og hinanden, når vi opholder os ved og i vand.

Facebook
Twitter