10 års jubilæum: Børn bager i den gode sags tjeneste

Bagefeberen raser i Danmark, og i dag bager børn i hele landet til gavn for andre børn ved arrangementet Bag for en sag.

Der bliver både bagt og snakket om alvorligere ting i børnehaven, når børn i dag bager for en sag. (Foto: © Nicklas Skyum Clausen, DR Syd)

Bagefeberen raser i Danmark, og selv små børn kaster sig gerne over kageruller og krymmel for at kreere kager, kringler og cupcakes

I dag er tusindvis af børn landet over i gang med at bage til fordel for indsamlingen ’Bag for en sag', der i år kan fejre 10 års jubilæum. 1.400 skoler og institutioner er med i projektet, hvor børnenes kager bliver solgt, og overskuddet går til Børns Vilkårs BørneTelefon.

- Vi er med i projektet, fordi vi gerne vil hjælpe børn med problemer. Bliver man for eksempel mobbet, er det vigtigt at have et sted som børnetelefonen, hvor man kan ringe ind, siger pædagog Birthe Thomsen fra børnehaven Jejsing BørneUnivers ved Tønder.

Gang i glasur og lyserødt krymmel

Her er børnene lige nu i gang med at bage chokolade-cupcakes. Og bordet er fyldt med glasur og topping i blå, grønne og lyserøde farver.

- Vi følger en opskrift, men de får selv lov at bestemme, hvordan kagerne skal pyntes. Og især pigerne bruger rigtig meget lyserødt krymmel, fortæller Birthe Thomsen.

Børnene går op i bagningen med stor begejstring. Og de får lov at få små smagsprøver undervejs. Men faktisk har de stor forståelse for, at kagerne ikke skal spises her og nu.

Vigtigt at hjælpe andre børn

- Vi har talt meget om, at det handler om at få penge for kagerne. Og pengene skal hjælpe andre børn, som har det svært. Det kan de godt forstå, siger Michael Carstensen, der er pædagog i Jejsing BørneUnivers.

Man må gerne smage undervejs, men børnene har stor forståelse for, at kagerne ikke er til dem selv. (Foto: © Nicklas Skyum Clausen, DR Syd)

Sidste år indbragte kampagnen ’Bag for en sag’ halvanden million kroner til BørneTelefonen. Her kan børn ringe ind og tale om deres problemer, for eksempel om forholdet til forældrene, kærestesorger, bekymringer om venskaber, drillerier og mobning.

Der bliver kreeret cupcakes i mange farver i Jejsing i dag. (Foto: © Nicklas Skyum Clausen, DR Syd)