14-årig dreng stod bag bombetrussel

14-årig dansk dreng stod bag gårsdagens bombetrussel i Aabenraa, oplyser politiet.

Sådan så situationen ud ved Aabenraa Rådhus i går, da truslen stod på. (© dr)

En 14-årig dansk dreng fra Aabenraa har tilstået, at det var ham, der med fordrejet stemme i går klokken 13.29 indtelefonerede en bombetrussel mod rådhuset og politigården i Aabenraa. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Truslen betød, at både rådhuset og politigården måtte evakueres og efterfølgende undersøges for sprængstoffer. Der blev intet fundet.

De første forlydender i går lød på, at det var en kvinde, der havde indtelefoneret truslen. Det er nu manet til jorden af politiet:

- Han blev afhørt i går aftes, og har tilstået at det var ham, der indtelefonerede truslen. Han har talt med accent og forsøgt at lyde som en kvinde, og derfor var første udmelding, at det var en kvinde, der havde ringet ind, siger Helle Lundberg, kommunikationsrådgiver hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

Da drengen er under den kriminelle lavalder, kan han ikke straffes, men sagen er overgivet til de sociale myndigheder.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.