150 meter vildsvinehegn udsat for hærværk: ’Dyr og børn kan komme til skade’

Det er tredje gang, at dele af hegnet langs den dansk-tyske grænse bliver ødelagt.

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker nu hærværket i samarbejde med tysk politi. (© Syd- og Sønderjyllands Politi)

På en 150 meter lang strækning i Kollund Skov ved Kruså er vildsvinehegnet ved grænsen blevet udsat for hærværk. Her har ukendte

gerningsmænd
klippet hegnet op og lagt resterne på jorden.

Syd- og Sønderjyllands Politi modtog anmeldelsen om hærværk klokken 11.30 i går og efterforsker nu hændelsen i samarbejde med tysk politi.

Det fortæller vicepolitiinspektør Henning Marcussen.

- Det er dansk politi, der efterforsker sagen i og med, at det er sket i Danmark. Men vi får hjælp fra det tyske politi i det omfang, vi kan.

Henning Marcussen understreger, at politiet ser alvorligt på sagen og betegner det som 'groft hærværk' på grund af omfanget og den

bevågenhed
, som vildsvinehegnet har haft.

  • Skovrider Bent Rasmussen fra Naturstyrelsen frygter, at resterne af hegnet kan skade både dyr og mennesker. (Foto: Asbjørn Christian Møller © DR Syd)
  • I alt er ni låger langs vildsvinehegnet blevet ødelagt. (Foto: Asbjørn Christian Møller © DR Syd)
1 / 2

Og det er ikke første gang, der sker hærværk i netop det område, fortæller skovrider Bent Rasmussen fra Naturstyrelsen.

- Vi har faktisk haft to tilfælde før det her, hvor man har ødelagt lågerne i området. I alt er vi oppe på ni låger, der er blevet ødelagt. Derfor er det rigtig, rigtig ærgerligt, at den indsats, som samfundet yder her, er der nogen, som synes skal ødelægges.

I februar rev en

anonym
aktionsgruppe 22 meter hegn ned og satte det op fire steder langs grænsen sammen med plakater. Ifølge Flensborg Avis skrev gruppen på plakaterne, at den bekendte sig til 'frie grænser for alle levende væsener'.

Risiko for dyr og mennesker

Hærværket
kan risikere at skade både dyr og mennesker, der
færdes
i området, fortæller skovrideren.

- Der er altid en risiko, når sådan nogle javerter stikker op af jorden. Det er

angiveligt
på en meget lang strækning. Så der er selvfølgelig en risiko for, at dyrene kan komme til skade, men der er også en risiko for, at mennesker kan komme til skade.

- Det er et område, hvor der kommer rigtig mange mennesker, også i det her gode vejr. Jeg kan godt være lidt bekymret for, at børn, der leger, skal hen og kigge på sådan noget og kommer til skade.

Derfor går Naturstyrelsen i gang med at reparere skaderne på hegnet allerede i dag.

- Vi må tage fat på det så hurtigt som muligt og få det lavet igen. Og så håber vi, at der er nogen, som besinder sig, eller at politiet med den efterforskning, de er i gang med, finder gerningsmændene og tager fat i dem, siger Bent Rasmussen.

Og hvor gode chancer, sagen har for at blive opklaret, er dog for tidligt at sige, fortæller vicepolitiinspektør Henning Marcussen.

- Indtil videre holder vi alle muligheder åbne, både med hensyn til

motivet
og muligheden for at få fat i gerningsmændene.

Facebook
Twitter