170 brød loven tæt på stort motorevent: Bilist kørte 145 km/t på landevej

Deltagere ved Danmarks Hurtigste Bil forlod arrangementet med høj fart og dårlige dæk.

På Padborg Park kan deltagerne køre lige så stærkt, de vil, med deres ombyggede og tunede biler. Men udenfor parken gælder færdselsloven. (© billeder.danmarkshurtigstebil.dk)

Da der i weekenden blev afholdt Danmarks Hurtigste Bil (DHB) på Padborg Park, var det ikke alle deltagere, der begrænsede konkurrencen til racerbanen.

Politiet havde fredag, lørdag og søndag placeret fotovogne og betjente ved vejene, der ledte til og fra arrangementet. 900 biler blev stoppet og flere af dem kørte derfra med bøder.

51 af dem, fordi de kørte for stærkt.

En af fartsynderne drønede ud ad Tøndervej med 145 kilometer i timen på en strækning, hvor skiltene siger 80 kilometer i timen.

Flere biler taget med ødelagte dæk

Men det var ikke kun fartbøder, politiet uddelte, fortæller politiinspektør Knud Reinholdt, der er leder af færdselsafdelingen ved Sydjyllands Politi.

Han peger på, at flere biler havde så mange fejl og mangler, at de burde være kørt fra arrangementet på en autotrailer.

- De kan jo være i lovlig stand, når de kører dertil, men har de brugt køretøjet til for eksempel dækafbrænding, er køretøjet ikke længere i lovlig stand, når de kører derfra.

Presseansvarlig ved DHB Morten Alstrup anerkender, at en del af synderne sandsynligvis kommer fra deres arrangement.

- Men vi gør en stor indsats for at minde folk om, at når man er udenfor pladsen, er det færdselsloven, der gælder, siger han.

  • 'Drift' er en af disciplinerne ved DHB. Her trækker man håndbremsen i høj fart for at få bilens bagende til at svinge ud. (© billeder.danmarkshurtigstebil.dk)
  • På brænderpladsen gælder det om at brænde mest muligt gummi af dækkene. (© billeder.danmarkshurtigstebil.dk)
  • Bilerne, der bliver brugt i de forskellige discipliner, er vidt forskellige. (© billeder.danmarkshurtigstebil.dk)
  • (© billeder.danmarkshurtigstebil.dk)
  • (© billeder.danmarkshurtigstebil.dk)
  • (© billeder.danmarkshurtigstebil.dk)
  • (© billeder.danmarkshurtigstebil.dk)
  • (© billeder.danmarkshurtigstebil.dk)
1 / 8

Kun en enkelt blev taget for spritkørsel

Politiet har i flere år stået i området omkring DHB og vinket bilister ind til siden. I år havde de også Motorstyrelsen og synsfolk med ved kontrollerne. Næsten hundrede biler blev derfor indkaldt til syn.

Knud Reinholdt ved godt, at resultatet hænger sammen med de ressourcer, politiet sætter af til at kontrollere.

Han understreger også, at man ikke med sikkerhed kan sige, at alle bilisterne har tilknytning til DHB.

- Nu er Tøndervej en rimelig befærdet vej. Om vi havde fået flere eller færre, hvis det var weekenden efter, ved jeg ikke. Men der har da været ekstra tryk på strækningen.

Ved politiets kontrol tjekkede de, om køretøjerne var lovlige, om papirerne var i orden og om førerne havde lov til at køre bilen. Der blev også foretaget spritkontrol. En enkelt blev taget for at køre i påvirket tilstand.

Facebook
Twitter