"1864" er en kæmpe succes i Dybbøl

Tv-serien om øretæverne vi fik af preusserne, har lokket tre gange så mange besøgende til historiecenteret ved Dybbøl, som normalt.

Historiecentrets soldater viser hvordan de danske soldater marcherer ud på "Slagtebænk Dybbøl". (Foto: Historiecenter Dybbøl banke)

Det har været og er stadig en forrygende efterårssæson for Historiecenteret ved slagtebænk Dybbøl.

Det siger leder af Historiecenteret Dybbøl Banke, Bjørn Østergaard. Interessen for at vide mere om krigen i 1864 efter tv-serien af samme navn, er ikke slut.

-Vi mærker jo absolut den interesse, som serien har skabt. Normalt er vi vinterlukket, men vi har åbnet for forløb i weekenderne, siger Bjørn Østergaard.

Fortsætter uanset hvad de siger i København

Selvom serien om 1864 har fået masser af kritik, så har der været interesse for Dybbøl fra hele landet. Flere weekender har der været udsolgt. Og der har været tre gange så mange besøgende som i tidligere vintersæsoner.

- Vi tager erfaringen med os til næste år, vi tror, at den interesse, der er skabt den varer længere. Det skal vi udnytte, så vi skal være klar, siger Bjørn Østergaard.

Derfor fortsætter weekendforløbene i vinterperioden også næste år. I november alene har omkring 2.000 besøgt Historiecenteret, normalt er det omkring 500 mennesker, der lægger vejen forbi i november.

FacebookTwitter