25 idrætstalenter skal brande Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune håber, at 25 idrætstalenter kan blive gode ambassadører for kommunen.

Aabenraa Kommune sponsorerer 25 idrætstalenter blandt andet fra atletikkens verden. (Foto: © Hanne Kokkegård, DR Videnskab)

Unge sportsfolk skal være med til at brande Aabenraa. Kommunen har udvalgt 25 talenter, som får hjælp til fysisk og mental træning og kostvejledning.

I alt bruger kommunen 1,3 millioner kroner på at støtte de sportslige talenter. Det er penge, der tjener et højere formål, siger Aabenraa Kommunes eliteidrætskoordinator, Ane Tarp Hansen.

- Der er jo branding i det. Vi signalerer, at her er der godt at være. Det er en stor del af det, siger hun.

Pengene giver muligheder

Investeringen i de unge sportsfolk handler om at gøre dem til gode ambassadører for Aabenraa Kommune. For Ane Tarp Hansen er godt klar over, at de forlader kommunen, når de får brug for endnu bedre udviklingsmuligheder .

En af de sportsfolk der nyder godt af Aabenraa Kommunes økonomiske håndsrækning er atleten Marie Aagaard. Hun har blandt andet fået 12.000 kroner, og pengene gør en forskel, siger hun.

- Det giver mig for eksempel mulighed for at deltage i nogle store stævner i udlandet, som jeg ellers ikke ville komme til, siger hun.

Mange kommuner poster penge i talenter

Aabenraa Kommune er ikke alene om at poste penge i talentfulde sportsfolk. Det er en metode, som benyttes i mange kommuner.

I Haderslev bruger man for eksempel over 2 millioner kroner om året på talentarbejde, ligesom man i Esbjerg, Sønderborg og Tønder bruger penge på at støtte unge sportsfolk.

Det er femte år i træk Aabenraa Kommune poster penge i 25 udvalgte talenter.