3F: Ansatte hos mælkeproducenter skal have overenskomster

De ansatte skal have overenskomster, der sikrer løn, pension og arbejdsvilkår, mener 3F.

Fagforbundet 3F retter nu sit fokus på mælkeproducenterne som arbejdspladser, hvor fagforeningen vil have tegnet overenskomster. (Foto: Marianne Jonassen- DR)

De ansatte hos danske mælkeproducenter skal have overenskomster, der sikrer løn, pension og arbejdsvilkår.

Det mener fagforbundet 3F.

- Vi vil bruge 2016 til at rette et særligt fokus på de stadig større landbrug og især mælkeproducenter for at få tegnet overenskomster for vores medlemmer, der er ansat på gårdene, siger formanden for 3F's Grønne Gruppe, Vagn Henriksen, til DR Syd.

Mandag iværksatte 3F en varslet konflikt mod Danmarks største mælkeproducent, I/S Rønhave i Bramming i Sydjylland, der hidtil har afvist at tegne overenskomst.

Lige nu har 3F øje på 25-30 store mælkeproducenter i især Nord- og Midtjylland.

Formanden for Landsforeningen Danske Mælkeproducenter, Kjartan Poulsen fra Outrup ved Varde, frygter udsigten til 3F's krav om overenskomster.

- Vi er i forvejen pressede og har ikke råd til at give mere i løn. Så risikerer bedrifterne at flytte ud af landet, siger Kjartan Poulsen til DR Syd.

Han deltog mandag eftermiddag i et krisemøde hos Jysk Landbrugsrådgivning i Esbjerg, efter 3F havde iværksat den varslede konflikt mod den store I/S Rønhave i Bramming.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.