3F: Kommuner misbruger loven om sygedagpenge

3F mener, at flere kommuner uretmæssigt stopper udbetalingen af sygedagpenge til borgere.

Fagforbundet 3F har flere eksempler på sager, hvor de sydjyske kommuner har afvist at udbetale sygedagpenge til en borger, som langtfra er rask nok til job. (© Stock.xcheng)

Flere sydjyske kommuner misbruger loven om sygedagpenge.Så klar er kritikken fra Fagforbundet 3F, der oplever et boom af sager, hvor kommunerne udnytter sygedagpengelovens paragraf syv om arbejdsdygtighed.For mange kommuner stopper nemlig uretmæssigt for udbetalingen af sygedagpenge til borgere, der ikke er raske nok til at tage et job. Det fortæller Ellen Lykkegård der socialpolitisk ansvarlig i 3F.Det, som stikker i øjnene hos os, er, at der er et stigende antal tilfælde, hvor kommunerne bruger paragraf syv til at lukke for sygedagpengeneEllen Lykkegård, socialpolitisk ansvarlig, 3F- Det, som stikker i øjnene hos os, er, at der er et stigende antal tilfælde, hvor kommunerne bruger paragraf syv til at lukke for sygedagpengene. Og i en lang række sager kan vi se, at det er medlemmer, der slet ikke er arbejdsdygtige, siger hun.Kassen er smækket iEllen Lykkegård synes, at det virker besynderligt, den måde som kommunerne handler på.- Vi synes, at det virker noget mistænkeligt, at vi begynder at se så mange tilfælde af det her, siger hun.

59-årige Alice Hansen fra Sønderborg har af flere læger fået diagnoserne stress, depression og slid i både nakke og skuldre.Jeg bliver så ked af det og frustreret, jeg kan ikke forstå, at jeg skal behandles på den mådeAlice Hansen, SønderborgAlligevel har Sønderborg kommune erklæret hende rask nok til at tage arbejde med visse skånehensyn og smækket kassen i.- Jeg bliver så ked af det og frustreret. Jeg kan ikke forstå, at jeg skal behandles på den måde, når jeg har arbejdet altid. Det er bestemt ikke sådan, jeg havde tænkt, at mine gamle dage skulle ende, siger Alice Hansen.Også i den her sag har vi forsøgt at lave en afgørelse, som lever op til lovens intentionerTim Hansen, områdechef, Sønderborg KommuneKommune: Vi følger lovenI Sønderborg kommune understreger direktør på området Tim Hansen, at man har fulgt de gældende sygedagpengeregler.

- Også i den her sag har vi forsøgt at lave en afgørelse, som lever op til lovens intentioner. Det mener, vi også, at vi har gjort på en ordentlig måde. Det er derfor, at vi får Ankestyrelsen til lige at se sagen igennem for at se, om vi har fulgt det lovgrundlag, der ligger, fortæller Tim Hansen.Folketingest Beskæftigelsesudvalg vil nu sammen med ministeren kigge nærmere på problemet.

Facebook
Twitter