5-6 sydjyske kvinder med syntetiske net

5-6 kvinder, der er blevet opereret på Sygehus Sønderjylland, vil muligvis blive berørt, da de har fået indopereret de syntetiske net i underlivet, som der nu advares imod.

(Foto: Holger Madsen- DR Syd)

5-6 sydjyske kvinder har muligvis fået indopereret de syntetiske net i underlivet, som der nu bliver advaret imod.

De syntetiske net er flere steder i landet blevet brugt til, at hjælpe kvinder med nedsunket underliv. Men nu viser det sig, at nettene i bedste fald kan give kvinderne smerter og i værste fald være farlige, fordi de i sjældne tilfælde kan skære hul til tarmen eller urinvejene.

Sygehus Sønderjylland forsøger nu at få overblik over hvilket slags net, sygehuset har brugt og i hvilket omfang, siger lægefaglig direktør på Sygehus Sønderjylland, Søren Aggestrup:

- Der er kun tale om tilfælde, hvor alle andre behandlingsmetoder er prøvet. Det er kun i helt særlige tilfælde vi har brugt det. Vi er nu i gang med at finde ud af, hvem der er berørt.

Vil blive kontaktet

De foreløbige oplysninger tyder på, at fem-seks kvinder har fået indsat de syntetiske net på sygehusets afdeling i Sønderborg. Så snart sygehuset har overblik, bliver kvinderne kontaktet.

- Vi kontakter de patienter, så de ved, hvad det er for et net, og om der er en risiko. Derfor vil vi lægge en plan sammen med patienter for, hvad vi skal gøre, siger lægefaglig direktør på Sygehus Sønderjylland, Søren Aggestrup.

Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg har ikke brugt de syntetiske net.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk