500 mårhunde nedlagt på fire år

Det går godt med at få udryddet den invasive art mårhunden.

Mårhunden kan kendes på sin sorte ansigtsmaske og lyse snude. (Foto: Jan Skriver)

Det lille rovdyr mårhunden begynder at få trange kår i Danmark.

Indsatsen med at udrydde den invasive art går nemlig forrygende, fortæller Marie Louise Simmelsgaard Platz, som er projektleder hos Naturstyrelsen i Blåvandshuk.

- Det går derudad i strygende fart. I alt i hele den periode, hvor vi har været igang med det her projekt, har vi rundet 500 dyr, som vi har nedlagt eller som er blevet dræbt i trafikken, siger hun.

Specialjægere og judas-dyr

Naturstyrelsen har i samarbejde med Danmarks Jægerforbund organiseret et netværk af uddannede mårhunde-reguleringsjægere.

I kampen mod mårhundene bruger jægerne blandt andet fælder, vildtkameraer og såkaldte judas-dyr. Det er gps-mærkede mårhunde, som afslører deres artsfæller. En fremgangsmåde som har vist sig meget effektiv.

- Vi kan se, at det har haft en betydelig effekt, at vi har sat et en fælles bekæmpelse igang mellem Naturstyrelsen og Jægerforbundet. Men der er stadig mårhunde ude i det danske land som vi er efter, og som vi gerne vil have udryddet, siger Marie Louise Simmelsgaard Platz.

Mårhunden skal udryddes

Målet for mårhundebekæmpelsen er, at Danmark skal være fri for ynglende mårhunde inden 2015. Men selvom det mål nås, kræver det også en masse arbejde i fremtiden.

- Vi skal af med den her mårhund, og vi kæmper derudad. Men selv om vi når målet, så er det en vedvarende kamp mod mårhundene, siger Marie Louise Simmelsgaard Platz.

Hvis du støder på en mårhund, skal du kontakte Naturstyrelsens Mårhunde-hotline på 51 140 114 eller en mårhundereguleringsjæger på www.jaegerforbundet.dk

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk