600 har søgt 30 statslige stillinger i Augustenborg

Naturerhvervsstyrelsen er overvældet over antallet af ansøgninger. HK Stat er bekymret.

I alt bliver cirka 400 stillinger i styrelsen flyttet fra København til Augustenborg. (Foto: MORTEN JUHL © Scanpix)

Ansøgningsfristen for at søge en af 30 stillinger som sagsbehandler i Naturerhvervsstyrelsen i Augustenborg udløb i dag klokken 12.00.

Jobopslagene har fået omkring 600 interesserede til at sende en ansøgning.

- Vi er helt overvældede over de mange ansøgninger. Nu skal vi bruge et stykke tid på at læse dem igennem, inden vi inviterer folk til samtale, siger enhedschef i Naturerhvervsstyrelsen, Vibeke Møgelvang.

I fagforeningen HK Stat, der repræsenterer sagsbehandlerne, er optimismen sværere at spore. Formand for HK Stat i Hovedstaden Ulla Moth-Lund siger:

- Jeg kan godt være bekymret over, at der ikke er flere ansøgninger, for det er immervæk mange stillinger, der bliver slået op.

Hun vurderer samtidig, at det uden tvivl vil få betydning for produktiviteten i styrelsen, at mange af de nuværende medarbejdere ikke flytter med jobbet til Augustenborg.

Men i Naturerhvervsstyrelsen er man fortrøstningsfuld.

- Jeg kender til nogle stykker, der flytter med. Derudover er der heldigvis også 20-25 stykker, der har sagt ja til at pendle. De skal hjælpe til med oplæringen af de nye medarbejdere, siger enhedschef Vibeke Møgelvang.

I alt bliver cirka 400 stillinger i styrelsen flyttet fra København til Augustenborg. Det sker som et led i en større udflytning af statslige arbejdspladser.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.