6,5 ton tøj hjælper julehjælpen

Frelsens Hær har indsamlet 700 sække tøj i Esbjergområdet. Det giver flere penge til hjælp

De 6.5 ton tøj er sorteret og sendt ud til forskellige genbrugsbutikker, hvor overskuddet fra salget bliver brugt til for eksempel julehjælp. (Foto: Steffen Nielsen- DR Syd)

Julens gavesæk er sjældent fyldt hos samfundets udsatte. Men julehjælp til familier og varmestuer til hjemløse har fået en ekstra hånd i form af 700 sække med 6,5 tons genbrugstøj.

I starten af november sendte Frelsens Hær knap 7500 tomme sække til hustande i Esbjergområdet.

Sækkene blev fyldt og samlet ind, og det har givet både med mere og bedre tøj, siger Brian Bjerg, Centerleder ved Frelsens Hær i Esbjerg.

Mere og bedre tøj giver flere penge til hjælp

- Når vi samler mere ind, så får vi også mere tøj i vores butikker. Og når det også er dobbelt så godt tøj, så skulle det gerne give flere penge, til for eksempel julehjælp, siger han.

Brian Bjerg peger især på, at det kan være den nære kontakt, der giver en positiv effekt.

- Folk, der får sådan et brev og en sæk ind af døren, de føler, at det er lidt mere personligt, når vi har kontaktet dem direkte, siger han.

Indsamlingen skal betale sig før den bliver gentaget

Men selvom indsamlingen har været en succes til gavn for for eksempel julehjælpen, så skal det stadig undersøges, om det kan betale sig, hvis det skal gentages, siger han.

- Det er klart, at vi skal have vores omkostninger dækket, det har vi også, men der skulle også helst være lidt overskud, og det er så derfor, at vi sidder og regner på, hvilken slags hustandsindsamling vi skal lave, siger Brian Bjerg.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk