76-årige Lis afviste svindlere fra 'Sundhedsstyrelsen': 'Fanden tog ved dem, og så var de væk'

Svindlerne var iført hvide dragter, blå masker, briller og blå hovedbeklædning i plastik.

Siden 1. marts 2020 har politiet fået 45 anmeldelser om bedrageri vedrørende Covid-19. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

76-årige Lis Velds fra sønderjyske Tinglev undrede sig, da det bankede på døren lidt før klokken otte i går morges.

- Det er meget unormalt på det tidspunkt.

Iført sin morgenkåbe kunne hun gennem køkkenvinduet se to mennesker i hvide dragter, blå masker, briller og blå hovedbeklædning i plastik.

- De sagde, at de kom fra Sundhedsstyrelsen. Så sagde jeg, at den skulle de nok længere ud på landet med. Jeg tog min mobil op og sagde, at nu ville jeg altså ringe til politiet. Så tog fanden ved dem, og så var de væk, fortæller Lis Velds.

Naboerne er blevet advaret

Der har siden 1. marts 2020 været 45 anmeldelser om bedrageri vedrørende Covid-19, oplyser Rigspolitiet.

Som et eksempel nævner Rigspolitiet en sag, hvor en virksomhed blev vildledt til at betale 125.000 kroner via bankoverførsel i den tro, at man betalte for køb af mundbind.

Efter samråd med sin datter har Lis Velds politianmeldt hændelsen til Syd- og Sønderjyllands Politi og advaret sine naboer.

- Jeg er ikke sådan en af dem, der kommer hurtigt ud af kurs. Jeg tænkte egentlig bare 'Nå, det var så det'. Det, der irriterede mig mest, er, at det er sket i det her område, hvor der jo bor mange ældre mennesker, der ikke har en computer eller læser avis, siger hun.

Regeringen vil skærpe straffen

På et pressemøde her til eftermiddag fortalte justitsminister Nick Hækkerup, at regeringen vil have hastebehandlet et lovforslag, der skal skærpe straffen for 'coronarelateret' kriminalitet.

Regeringen vil fordoble straffen for tyveri, indbrudstyveri og bedrageri i forbindelse med corona.

For andre former af kriminalitet vil der være tale om mere end en fordobling. Det kan være for tyveri af værnemidler, som hidtil har givet bøde. Det skal fremover give fængsel.