Aggressiv due og skæve skilte: Lokale har tippet kommunen 3000 gange

Borgerne i Esbjerg Kommune bruger flittigt en app, hvor de kan melde om fejl og mangler.

Esbjerg Kommune har på bare et år fået 3000 sæt ekstra øjne til at opdage fejl og mangler i kommunen. (Foto: Holger Madsen- DR)

Huller i vejen. Skæve skilte. Og sågar et tip om en aggressiv due.

Over 3000 tip har Esbjerg Kommune fået, siden kommunen i januar 2018 lancerede app'en TIP TAK, hvor alle kan melde fejl og mangler på offentlige ejendom ind.

Og de mange tip er over al forventning, lyder det fra Søren Heide Lambertsen (S), der er formand for teknik- og miljøudvalget i kommunen.

- Vi har været spændte på, hvor meget app'en ville blive brugt, og hvilke indmeldinger, der ville komme. Men vi er godt tilfredse med, at der er meldt ind 3000 gange, siger Søren Lambertsen.

Melding om vred due

Det er medarbejderne i kommunens Vej og Park, der får direkte besked med gps-koordinater, så de kan tage ud og fikse tingene hurtigst muligt.

Sådan ser app'en TIP TAK ud, som mange borgere i Esbjerg Kommune har downloadet.

Jan Kjeldsen og Tony S. Jensen er to af kommunens medarbejdere i Vej og Park, og de synes, at ordningen er rigtig god.

- Det er et alletiders system, og det fungerer godt, siger Tony S. Jensen.

Det er ikke kun beskeder som gadelys, der ikke fungerer, eller et hul i asfalten, der skal lappes. Der har også været de mere underfundige meldinger fra borgerne.

- Den mest kuriøse, vi har haft, var fra en dame, der bor på tredje sal her i byen. Hun meldte ind, at hun havde en aggressiv due foran sit vindue. Det viste sig så, at det var en sølvmåge. Men det kunne vi ikke gøre det store ved, siger Søren Heide Lambertsen.

Landmænd kan nu bruge app

Faktisk har de ekstra øjne i kommunen virket så godt, at Esbjerg Kommune har valgt at udvide app'en.

Så nu kan landmænd også tippe kommunen, hvis de ser uregelmæssigheder omkring de å- og vandløb, der løber igennem deres marker.

- De kan melde ind, hvis der er noget i deres vandløb, som de vil forbedre. Det er ligesom med vejene, at hvis de observerer noget i vandløbene, så kan de melde det ind via app'en, siger Søren Lambertsen.

Alt i alt har kommunen fået rettet lige godt 2500 af de 3000 tip, der er kommet ind.

Kun 182 er blevet afvist. Nogle tip afventer den rette årstid for at kunne blive fikset.

Facebook
Twitter