Alexander drømte om job i Australien: Nu hjælper han andre håndværkere med at udleve samme drøm

Ung vestjyde syntes, at flere danske unge skulle gøre som ham - køre i firehjulstrækker og tjene masser af penge i Australien.

Alexander James Nissen-Ripley har startet sit eget firma, ScandiMate, hvor han hjælper unge danske håndværkere med at finde job og bolig i Australien. (Foto: PRIVATFOTO)

24-årige Alexander James Nissen-Ripley fra Bramming ved Esbjerg gik i den bagende sol og knoklede på en byggeplads i Australien, da han fik en god idé.

Han ville hjælpe andre unge håndværkere som ham selv med at rejse til Australien og arbejde.

Nu et par år efter er idéen blevet til virkelighed, og der er godt gang i biksen ScandiMate.

- Jeg hjælper dem ud på eventyr og fjerner de problemer, der kan stå i vejen for det. Jeg skaffer job og bolig til dem, og sørger for at de bliver hentet i lufthavnen og bliver kørt til deres lejlighed, fortæller Alexander James Nissen-Ripley.

Alexander James Nissen-Ripleys virksomhed kører nu så godt, at han udvider til også at sende unge håndværkere til New Zealand for at arbejde. (Foto: PRIVATFOTO)

Hvorfor er der ikke flere, der gør det?

Han sørger også for, at de danske håndværkere får en bankkonto, bliver oprettet i skattesystemet og har et simkort i løbet af den første uge i Australien.

Han fik selv ideen, da han en dag gik og støbte et fundament til et hus i Australien.

- Jeg kunne huske, at det simpelthen var så fedt, og jeg forstod ikke, hvorfor der ikke var flere danske unge, der gjorde det. Jeg kørte i firehjulstrækker og tjente masser af penge, beretter han videre.

Godt nok skal der arbejdes, men der bliver også tid til at lave andet end arbejde for Alexander James Nissen-Ripley, (Foto: (privatfoto))

De 30 næste er klar

Alexander James Nissen-Ripley fandt hurtigt ud af, at der var mange andre unge danske håndværkere, som rigtig gerne ville afsted ligesom ham selv.

Problemet var blot, at de holdt igen med at rejse ud, da de ikke vidste, hvordan de skulle komme afsted og få job og bolig i et land som Australien.

Han arbejdede videre med sin ide, og hurtigt blev det en succes.

Lige nu venter 30 unge håndværkere på at komme til Australien i løbet af de næste måneder via ScandiMate.

Forretningen går så godt, at Alexander James Nissen-Ripley nu også vil udvide til New Zealand.

- Det går fremragende, og vi har fjernet alle begynderfejlene. Inden for de næste måneder tager mellem seks og otte danskere til New Zealand, siger han.

Sprang til, da muligheden kom

En af dem, som Alexander James Nissen-Ripley har hjulpet, er 24-årige Nikolaj Hansen fra Ølgod.

Siden han for fire år siden blev færdigudlært tømrer fra Rybners i Esbjerg, har han haft en drøm om at komme til at arbejde som håndværker i Australien.

Han fandt aldrig modet til at tage springet selv, så det var først, da han gennem en bekendt for et par måneder siden hørte om ScandiMate, at han slog til.

- Det var jo det, jeg havde efterspurgt i flere år. Nu kom muligheden, og så sprang jeg til, forklarer Nikolaj Hansen.

Lige fra lufthavnen var alt arrangeret for ham.

- Han har hjulpet med alt. Han hjalp med flybilletterne. Han fandt et sted, hvor jeg kunne bo. Han har sørget for mobiltelefon, togkort, buskort, og så har han skaffet mig et job, siger Nikolaj hansen.

24-årige Nikolaj Hansen fra Ølgod er en af flere unge, danske håndværkere, hvis drøm er gået i opfyldelse. (Foto: PRIVATFOTO)

Også svenskere og nordmænd skal hjælpes

Nikolaj Hansen har nu arbejdet to måneder som faglært tømrer i Sydney i Australien, og han har ikke fortrudt ét sekund.

- Jeg er meget taknemmelig for, at jeg kunne få denne mulighed, siger han.

I første omgang har det været tømrere, der er blevet hjulpet afsted, men planen er også at kunne hjælpe andre håndværkere, da efterspørgslen er stor, fortæller Alexander James Nissen-Ripley, der også får henvendelser fra lærlinge.

- Snart bliver det også murere, som vi hjælper. Planen er også, at vi vil hjælpe håndværkere fra Norge og Sverige, slutter han.

Flere danske håndværkere vil gerne prøve sig selv af i Australien, Nikolaj Hansen fra Ølgod har som tømrer taget turen til Sydney. Inden længe er der en flok, der også tager turen til New Zealand. (Foto: Maps4News)