Amnesty til Danfoss: Drop så den tur til Saudi-Arabien

Amnesty International opfordrer nu Danfoss til at droppe turen til Saudi-Arabien sammen med kronprinsparret.

Til februar skal Danfoss sammen med kronprinsparret, udenrigsministeren og andre virksomheder til oliestaten for at styrke handlen imellem de to lande. Amnesty mener, a Danfoss skal droppe turen. (Foto: DR- Johnny Krone)

Aflys billetten til Saudi-Arabien.

Sådan lyder opfordringen fra Amnesty International til Danfoss i dag.

Danfoss deltager sammen med kronprinsparret, udenrigsministeren og en række andre virksomheder i en handelsdelegation, som i midten af februar besøger Saudi-Arabien.

Amnesty International tager afstand fra delegationen, og det burde Danfoss også, siger generalsekretær i Amnesty i Danmark, Trine Christensen.

- Der må være et bedre tidspunkt at tage den her diskussion med saudiaraberne, som man ønsker at handle med, siger Trine Christensen til DR Syd.

Trine Christensen mener, at det fine besøg vil blåstemple Saudi-Arabiens gentagne brud på menneskerettighederne, som da regimet hængte 47 mennesker heriblandt én systemkritiker d. 2 januar i år.

- Det kan ikke andet end tolkes som en symbolsk anerkendelse af regimet. Og det vil blive brugt i propaganda-sammenhæng. Det er der ingen tvivl om, lyder det fra Trine Christensen.

I et skriftligt svar til DR SYD afviser Danfoss at droppe delegationen, men skriver.

- Vi vil gerne fokusere på det forretningsmæssige. Det er der, vi har mulighed for at gøre en forskel. Vi lægger stor vægt på, overalt i verden, at drive forretning på en etisk forsvarlig måde.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.