Annette har ansat 17 ekstra i sin webshop: 'Vi forventer nethandlen slår alle rekorder denne jul’

Dansk Erhverv og eksperter forudser den største julehandel for webbutikkerne nogensinde.

Annette Nielsen driver en webshop, hvor der i øjeblikket langes mange julegaver over disken. (Foto: Bo Bechsgaard)

- Vi spytter julegaver ud hver eneste dag. Det er fra tidlig morgen til sen aften.

Så kort og præcist lyder det fra Annette Nielsen, der sammen med sin mand ejer legetøjs- og børnetøjswebshoppen Kids World i Esbjerg.

I dag er det Cyber Monday - som traditionelt set er netbutikkernes store handelsdag.

- Vi har godt gang i gaveindpakninger, julestjerner og til og fra-kort, fortsætter Annette Nielsen.

Efter Danmark i marts lukkede ned på grund af corona, har der i det hele taget været godt gang i ordrebøgerne hos Kids World.

Og der kom ekstra meget speed på bestillingerne, da julehandlen gik i gang i slutningen af oktober.

Der er så godt gang i biksen, at Annette Nielsen inden for de seneste måneder har måttet ansætte 17 mand ekstra.

- Vi oplever helt klart en stor vækst lige nu. Forklaringen er flere ordrer. Flere varer ind og flere varer ud, siger Annette Nielsen.

Annette Nielsen (t.h.) har ansat 17 medarbejdere ekstra inden for de seneste måneder for at kunne følge med efterspørgslen. (Foto: Bo Bechsgaard)

Dansk Erhverv: Styrer mod rekord

Webshoppen i Esbjerg er ikke den eneste, der har oplevet stor fremgang i salget.

Siden butikkerne blev lukket den 18. marts i år på grund af corona, har danskerne kastet sig over nethandlen endnu mere, end de plejer, fortæller Chefkonsulenten for Digital Handel under Dansk Erhverv, Henrik Theil.

Med den udvikling forudser Dansk Erhverv derfor, at vi er på vej ind i den største julehandel for webbutikkerne nogensinde. Organisationen har i den forbindelse spurgt en del af sine medlemmer, der sælger varer på nettet, hvor flere melder om fremgang de seneste måneder.

- Vi har klart en forventning om, at e-handlen slår alle rekorder denne jul, siger han.

Ifølge Henrik Theil er der flere årsager til det.

- Mange sidder og arbejder hjemmefra i øjeblikket. Når man har en pause, er det jo oplagt, at man også lige kan se, om man kan shoppe.

- Der er også en del, som er i en risikogruppe, og som ikke har lyst til at bevæge sig ud. Vi er bare mere hjemme, vi bruger nettet mere, og vi handler allerede mere på nettet, siger han.

Tal fra Danmarks Statistik viser også, at nethandlen i år haft en betydelig fremgang.

Omsætningen på nettet fra begyndelsen af 2020 og frem til og med september er 23,1 procent højere end i samme periode sidste år, viser opgørelsen fra Danmarks Statistik.

Og andelen af personer mellem 16 og 89 år, der har handlet på nettet inden for de seneste tre måneder, er steget fra 70 procent i 2019 til 75 procent i 2020.

Det viser udgivelsen It-anvendelse i befolkningen fra Danmarks Statistik, der netop er udgivet.

Mundbind og restriktioner

Forbruger- og detailhandelsekspert hos Retail Institute Scandinavia Dorte Wimmer mener også, at alt peger i retning af en rekord-julehandel på nettet.

Dorte Wimmer understreger, at det største julesalg stadig vil foregå i butikkerne, men hun tror, at julehandlen på nettet vil vækste mere i år sammenlignet med tidligere år.

- Vores egne tal viser, at under nedlukningen i Danmark steg nethandlen, og det er fortsat.

- Vi bliver mere og mere digitalt orienteret. Og så tror jeg også, at nogle vil være mere påpasselig med at gå ud og handle julegaver i butikkerne på grund af corona, siger Dorte Wimmer.

Samme holdning har cheføkonom i Danske Bank Las Olsen.

- Vi kan bekræfte, at nethandlen for varer er eksploderet i år. Det kan vi se på vores transaktioner i Danske Bank. Vi kommer helt klart til at se en massiv stigning i jule-nethandlen. Jeg tror, den kommer til at sætte rekord, siger han.

Han understreger dog, at julesalget stadig vil være størst i de fysiske butikker.

Kunder skal shoppe lokalt

Mens netbutikkerne kan se frem til en stor julehandel, forbereder flere handelsstandsforeninger sig nu på, at der vil være flere kunder end normalt, der vil have lyst til at købe julegaverne online i stedet for i de fysiske butikker.

- Det er der en risiko for. Men jeg synes, vi har gjort alt her i Esbjerg City netop for at informere om vigtigheden af, at man shopper lokalt, siger Brigitta Christensen, der er marketingchef for handelsforeningen i Esbjerg.

Hos indkøbscentret Borgen Shopping i Sønderborg er man helt bevidste om, at nethandlen er en hård konkurrent for de fysiske butikker i centret. (Foto: Borgen Shopping)

I Sønderborg er manager for indkøbscentret Borgen Shopping og næstformand i Sønderborg Handel Flemming Enghave også opmærksom på webhandlen.

- Naturligvis bliver der handlet på nettet, og det har været stigende. Men der er også lyst og tid til at handle fysisk, siger han.

Folk vil stadig julehandle i fysiske butikker

Samme holdning har David Nielsen, der er indehaver af herretøjsbutikken Nicolaisen i Haderslev.

Her er der ikke ressourcer til at drive en webshop, i stedet bruger han Facebook til at reklamere for sit herretøj under julehandlen.

- Vi er fortrøstningsfulde. Vi har god opbakning fra kunderne. Kodeordet for os er service over for kunderne. De skal have en god oplevelse, siger David Nielsen.

Indehaver af herretøjsbutikken Nicolaisen i Haderslev David Nielsen (t.v.) og bestyrer af butikken Dennis Schjerning (t.h.) fortæller, at det er den gode service over for kunderne, som de blandt andet kan overleve på. (Foto: Jonas Kjærsgaard Laasholdt)

Flere handelsforeninger har også skruet op for reklamekampagner, der skal få folk til at bruge gågaden mere end computeren, når vi skal købe julegaver.

Chefkonsulenten for Digital Handel under Dansk Erhverv, Henrik Theil, ser dog heller ikke, at stort set al handel kommer til at flytte over på nettet.

- Mange vil stadig gå ud og julehandle i de fysiske butikker. Men det er klart, at de butikker, der ikke er på nettet, vil føle det hårdere, end de har gjort før, siger Henrik Theil.

20 procent højere salg

Hos Annette Nielsen og hendes webshop fortsætter medarbejderne med at plukke varer ned fra hylderne i det 5.000 kvadratmeter store lager og sende videre ud til kunderne.

Med de seneste 17 ansættelser tæller virksomheden nu i alt 117 ansatte.

- Lige nu ligger vi 20 procent over salget i forhold til samme tidspunkt sidste år. Nu er jeg jo en beskeden vestjyde, så jeg kan ikke sige, hvordan julesalget kommer til at ende i år. Men jeg tror da, det kommer til at gå godt, siger Annette Nielsen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter