Ansøgninger strømmer ind: Arbejdsplads lokker med ekstra fridag

400 ansatte i Esbjerg har nu i snart et år haft mulighed for kun at arbejde fire dage om ugen.

Mads Møller Jensen har siden januar arbejdet på Esbjerg Jobcenter. Han søgte jobbet, fordi der var mulighed for at at presse 37 timer ned på fire dage. (Foto: Bo Bork Bechsgaard - DR Syd)

Fri fredag, lørdag og søndag.

Efter flere år med butiksarbejde fem-seks dage om ugen, var dét noget, der fristede 36-årige Mads Møller Jensen.

- Jeg havde aldrig rigtig fri, og jeg følte ikke, jeg så mine børn nok.

Derfor søgte han sidste år en ledig stilling hos jobcenteret i Esbjerg, som tilbød en arbejdsuge på fire dage.

Og han er ikke den eneste.

Intet problem at finde nye folk

På jobcenteret i Esbjerg har man nu i snart et år været i gang med en forsøgsordning, hvor de mere end 400 ansatte kan vælge at arbejde 37 timer på fire dage i stedet for fem.

Og det er altså noget, der frister, fortæller Pia Damtoft, der er jobcenterchef i Esbjerg Kommune.

- Det er populært. Vi får væsentlig flere ansøgninger, og alle nyansatte har valgt en arbejdsuge på fire dage, siger hun.

Og det billede undrer ikke lektor Anders Raastrup Kristensen, der forsker i balancen mellem arbejde og privatliv ved Copenhagen Business School.

- Det er svært for især mange børnefamilier at få det hele til at hænge sammen. Hente, bringe, smøre madpakker og lave aftensmad. Så det med at få et pusterum eller have lidt tid for sig selv lokker rigtig mange.

Ekspert: Gode tider skubber til tendensen

En lignende ordning med firedages arbejdsuge er også ved at blive afprøvet i både Odsherred Kommune og Solrød Kommune. Og også i private virksomheder er det en tendens, der rykker frem, fortæller Anders Raastrup Kristensen.

- Vi vil gerne eksperimentere med den måde, vi arbejder på. Vi prøver at bryde med den 37 timers arbejdsuge og det, at vi arbejder i et bestemt tidsrum.

Men han fortæller også, at det er en tendens, der især har medfart i tider med højkonjunktur som nu.

- Frihed og fritid er en kapital i sig selv, som mange vil have frem for mere i lønposen. Folk har ikke brug for penge, men mere tid med deres børn eller til sig selv. Og man er ikke bange for at miste sit arbejde. Man har råd til det. Det gør, at folk tænker, om man kan gøre tingene på en anden måde, siger Anders Raastrup Kristensen.

Han tror, tendensen vil fortsætte i nogle brancher, mens der andre steder vil blive trukket i håndbremsen, når konjunkturen vender.

Fire ud af fem holder fredagsfri

Mere end fire ud af fem af de ansatte på Jobcenter Esbjerg har valgt den ekstra lange weekend til, og selvom de ansatte i lange perioder har været hjemsendt på grund af corona, er meldingerne indtil videre positive, fortæller jobcenterchef Pia Damtoft.

Derfor håber og tror hun også, at det er en ordning, der er kommet for at blive.

- Mange ser det som en mulighed for at få arbejde og familieliv til at gå op i en højere enhed. Og så tror jeg, det er godt for helbredet med de her tre sammenhængende fridage.

Den ekstra fridag hver fredag er da også værdsat hos familiefaren Mads Møller Jensen, der har to små børn og et tredje på vej.

- Det giver mig tid til at få ordnet ting derhjemme. Handle ind til næste uge, arbejde i haven eller fixe det, der er gået i stykker. Når vi så kommer til lørdag, er jeg helt klar til at holde weekend og hygge med min familie.

I hverdagen møder han på arbejde klokken 7 og stempler ud mellem klokken 15.30 og 16.00. Men som tidligere butikschef oplever han ikke dagene som lange, fortæller han.

Forsøgsordningen med de fleksible arbejdstider på Jobcenter Esbjerg gælder foreløbigt frem til udgangen af 2023.

Facebook
Twitter