App skal hjælpe tissetrængende

Flere kommuner har fået øjnene op for en app, der skal hjælpe folk hen til toilettet.

Med app'en FindToilet er det muligt at blive guidet hen til det nærmeste toilet i flere kommuner. (Foto: Foto: Ulrik Bang- DR Syd)

Når tissetrangen melder sig, mens man er på tur eller i byen, så kan det være rigtigt svært at finde frem til det nærmeste toilet.

Men i flere kommuner, blandt andre Københavns Kommune og Fredericia Kommune, kan man med sin smartphone ved hjælp af app'en FindToilet gå ind på et kort og finde de nærmeste offentlige toiletter og se, hvad det er for en slags toilet.

Nu har Sønderborg også lagt alle kommunens toiletter ind i app'en, fortæller Kristian Nordstrøm fra Vej og Trafik i kommunen.

- Vi vil rigtig gerne gøre vores toiletter synlige særligt for turister, og for dem der har et særligt behov for at finde et toilet. Nogle bruger jo faktisk tid på at planlægge en tur ud fra, hvor de kan finde nogle toiletter. Og det vil vi rigtig gerne gøre nemmere for dem, siger Kristian Nordstrøm.

Til gavn for turister og handicappede

De fynske kommuner er også ved at komme med på "toiletvognen" og få deres toiletter tastet ind i app'en.

Kristian Nordstrøm er ikke i tvivl om, at der er mange, der kan få glæde af app'ens oplysninger.

- Turister kender jo ikke kommunen eller byerne her i området, så de får glæde af det. Og så tror jeg også, at handicappede kan få glæde af app'en, siger han.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1101954793188377