App skal sende flere frivillige ud til hjertestop

En app til telefonen gør det muligt for alarmcentralen at finde frivillige førstehjælpere tæt på alarmopkald.

En app gør det muligt for alarmcentralen at se, hvor der er frivillige førstehjælpere i området. (Foto: Jeppe BjøRn Vejlø © Scanpix)

Hvis en mand falder om med hjertestop tæt på det sted, du befinder dig, så kan du få en melding på telefonen, der gør det muligt for dig at komme til undsætning.

Det er meningen med en app til telefonen, som Region Syddanmark vil have endnu flere frivillige førstehjælpere til at benytte sig af.

Det skriver JydskeVestkysten.

I dag bruger cirka 500 frivillige såkaldte akuthjælpere og nødbehandlere appen. Ambitionen i Region Syddanmark er at firdoble det antal.

Thyge Nielsen (V), der er formand for det præhospitale udvalg i Region Syddanmark, fortæller:

- Uanset hvor fintmasket et net af ambulancer vi har, så vil det altid være en fordel, at der er frivillige tæt på, der kan være på stedet før ambulancen og starte med hjerte-lunge-redning, siger han.

Appen gør det muligt for alarmcentralen at se, hvor der er frivillige førstehjælpere i området. På den måde kan alarmcentralen sende frivillige ud til nødsituationer.

Thyge Nielsen (V) understreger, at der kun er tale om et supplement. Der vil også altid blive sendt en ambulance af sted.

- Men vi har fået ny teknologi, der gør det muligt at alarmere folk hurtigt og effektivt, og det skal vi selvfølgelig udnytte, siger Thyge Nielsen.

Landets første akuthjælperkorps blev oprettet i Region Nordjylland i 2010.

Facebook
Twitter