App til børn med særlige behov er populær på skoler

En app, der skal hjælpe med at planlægge hverdagen for børn med for eksempel autisme, bliver især brugt på flere skoler.

En app, der hjælper med at strukturere hverdagen for børn med særlige behov, er i brug på skoler i over 20 kommuner. (Foto: © Line Rasmussen DR Fyn)

En app, der skal lette hverdagen for børn med autisme og andre særlige behov, har på få år spredt sig til skoler i over 20 kommuner i landet.

Idéen med app'en er, at den skal hjælpe med at skabe en struktureret hverdag med faste tidspunkter for eksempelvis spisning og skolegang.

Det er ofte noget, børn med autisme eller ADHD har brug for, fortæller Ole Thomsen. Han står sammen med kæresten Betina Carstens bag app'en, der har fået navnet Show My Day.

- Da vi fik vide, at vores søn havde ADHD, fik vi besked på, at han har behov for struktur i hverdagen. Så måtte vi jo gøre noget ved det, siger han.

Sparer lærere for tid

App'en blev lanceret i 2014, og den fungerer som en avanceret kalender, hvor billeder guider brugeren gennem forskellige muligheder for planlægning.

Da den var færdigudviklet, var det første sted, den blev lanceret, på specialskolen Fjordskolen i Aabenraa.

Her sparer den i gennemsnit lærerne 49 minutter om dagen på planlægningsarbejde per elev.

En mere rolig morgen

Det er ikke kun skolelærere, der har gavn af app'en. Private har også taget den til sig. En af dem, der jævnligt bruger app'en, er Marie Gammeljord Stier fra Rødekro. Hun er mor til 8-årige Ella, der er autist.

App'en har blandt andet betydet, at der ikke er så mange diskussioner om morgenen.

- Tidligere havde vi nogle trælse morgener, hvor vi skulle presse på for at få hende af sted. Nu har vi meget mere rolig morgen, for hun kan ikke diskutere med app'en, siger Marie Gammeljord Stier.