Arbejdstilsyn uddeler påbud til familieafdeling

Familieafdelingen i Esbjerg har fået fire påbud, blandt andet fordi medarbejderne er blevet truet på livet.

Dødstrusler, mobning på arbejdspladsen, snyd og lovbrud i sagsbehandlingen. Det var nogle af de ting, der gjorde, at Arbejdstilsynet gav fire påbud til familieafdelingen i Esbjerg. (Foto: Holger Madsen- DR)

Det blev til fire påbud, da Arbejdstilsynet sidste år var på besøg ved familieafdelingen i Esbjerg.

Påbuddene kommer på baggrund af, at medarbejderne fik trusler på livet, var i risiko for voldelige overfald, mobning på arbejdspladsen, snyd og lovbrud i sagsbehandlingen og manglende struktur fra ledelsens side.

Det viser en aktindsigt, som DR Syd har fået.

Selv om afdelingen fik 80 millioner kroner ekstra i 2014 og 20 nye medarbejdere i 2015, så er der ikke styr på mange aspekter.

Familieafdelingen har til henholdsvis februar og april til at rette op på de kritisable forhold.

- Vi har haft en stor arbejdsmængde. Det er et år siden, at arbejdstilsynet besøgte os, men der er jo sket meget siden da. Vi er i mål med alt, for ting tager tid, siger familiechef Jørgen Bruun i Esbjerg Kommune.

Men det dårlige miljø har direkte betydning, fortæller Anne-Dorthe Hestbæk, seniorforsker og chef for børne- og familieenheden hos Det Nationale Forskningscenter for Velfærd.

- En direkte konsekvens er jo, at der ikke bliver taget hånd om børnenes og familiernes problemer hurtigt nok, siger Anne-Dorthe Hestbæk.

Ifølge Anne-Dorthe Hestbæk skal der mere fokus på ledelsen i afdelingen.

- Der er brug for, at der her er en ledelse, der træder i endnu mere karakter. Man kan jo læse sig til, at ledelsen faktisk har ændret en række forhold, siden arbejdstilsynet var inde første gang. Men man kan også se, at det ikke er tilstrækkeligt, fortæller Anne-Dorthe Hestbæk.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.