Asylansøgere skal opdrages i dansk nattelivs-kultur

Socialpædagog tager på turné til sønderjyske asylcentre for at undervise i god opførsel.

Asylansøgere i Sønderborg får i næste uge specialundervisning i, hvordan man opfører sig i det danske natteliv. (Foto: DR © DR)

Et nej er et nej. Og et smil fra en kvinde er ikke en invitation til at røre ved hende.

Det skal asylansøgere i Sønderborg nu lære. I næste uge får kommunens to asylcentre besøg af en socialpædagog, der skal lære nyankomne asylsøgere at opføre sig ordentligt i nattelivet.

Initiativet sker efter problemer i nattelivet, hvor mandlige asylsøgere har gramset på kvinder og opført sig upassende på barer og diskoteker.

- Det er et meget vigtigt område, som vi skal have informeret grundigt om, siger Maria Bartholdy, der er socialpædagog i Jammerbugt Kommune, som har ansvaret for asylcentrene i Sønderjylland.

Maria Bartholdy tager derfor på en tredages turné til det sønderjyske for at tale med asylansøgerne om emnet.

- Fordi en kvinde smiler, betyder det ikke, at man skal gå tæt på hende og røre ved hende. Der skal ikke være nogen tvivl om, at det ikke er acceptabelt i det danske samfund, siger Maria Bartholdy.

Hun understreger, at hendes oplæg også handler om andet end kodeks i det danske natteliv, men på grund af det store fokus på emnet, kommer det til at fylde.

Røde Kors er ved at fremstille undervisningsmateriale om seksuelle normer i Danmark. Det skal bruges til undervisning på asylcentrene snarest muligt, skriver Jyllands-Posten.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.