Asylansøgere skal opdrages i dansk nattelivs-kultur

Socialpædagog tager på turné til sønderjyske asylcentre for at undervise i god opførsel.

Asylansøgere i Sønderborg får i næste uge specialundervisning i, hvordan man opfører sig i det danske natteliv. (Foto: DR © DR)

Et nej er et nej. Og et smil fra en kvinde er ikke en invitation til at røre ved hende.

Det skal asylansøgere i Sønderborg nu lære. I næste uge får kommunens to asylcentre besøg af en socialpædagog, der skal lære nyankomne asylsøgere at opføre sig ordentligt i nattelivet.

Initiativet sker efter problemer i nattelivet, hvor mandlige asylsøgere har gramset på kvinder og opført sig upassende på barer og diskoteker.

- Det er et meget vigtigt område, som vi skal have informeret grundigt om, siger Maria Bartholdy, der er socialpædagog i Jammerbugt Kommune, som har ansvaret for asylcentrene i Sønderjylland.

Maria Bartholdy tager derfor på en tredages turné til det sønderjyske for at tale med asylansøgerne om emnet.

- Fordi en kvinde smiler, betyder det ikke, at man skal gå tæt på hende og røre ved hende. Der skal ikke være nogen tvivl om, at det ikke er acceptabelt i det danske samfund, siger Maria Bartholdy.

Hun understreger, at hendes oplæg også handler om andet end kodeks i det danske natteliv, men på grund af det store fokus på emnet, kommer det til at fylde.

Røde Kors er ved at fremstille undervisningsmateriale om seksuelle normer i Danmark. Det skal bruges til undervisning på asylcentrene snarest muligt, skriver Jyllands-Posten.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk