Ballade igen i Region Syddanmark: SF smidt ud af budgetforhandlinger

SF er sat i skammekrogen. V-regionsrådsformand mener, at partiet skal dæmpe sin retorik.

SF er blevet smidt ud fra forhandlingerne om budgettet i Region Syddanmark for de næste fire år. Regionsrådsformand, Venstres Stephanie Lose, har svært ved at se, at SF fremover kan få en rolle at spille i forhandlingerne. (Foto: Dr © dr)

Regionsrådsformand i Region Syddanmark Stephanie Lose er langt fra imponeret over SF i Region Syddanmark.

SF blev tirsdag smidt ud fra forhandlingerne om budgettet i regionen for de næste fire år, da partiet protesterede over forslaget om at spare på børne - og ungdomspsykiatrien i Esbjerg.

SF kalder spareforslaget for forligsbrud. SF'eren Ida Damborg mener, det er bizart, at SF er blevet smidt ud af forhandlingerne.

- Når politikerne laver nogle langsigtede planer, som skal gælde i mange år, så skal borgerne regne med, at de står ved magt. I forhold til psykiatrien, så er det blevet hevet ud i et tilfældigt sparekatalog, mener Ida Damborg.

Dæmp retorikken

Men SF's holdning har regionsrådsformand Stephanie Lose fra Venstre, ikke meget til overs for, og hun mener, at SF skal dæmpe sin retorik.

- Vi er syv forligspartier tilbage, og vi ønsker ikke at indlede nogle forhandlinger, hvor et parti starter med at sige, vi kan godt forhandle, men I skal bare vide, hvis I ikke gør, som vi vil have det, så nedlægger vi veto og råber forligsbrud, siger Stephanie Lose.

I 2007 blev der lavet en række strukturforlig i regionen.

Blandt andet blev der aftalt, at der ikke skulle spares på børne- og ungdomspsykiatrien i Esbjerg.

Nu har 39 ud af 41 regionsrådsmedlemmer i et sparekatalog sagt ja til, at der gerne må kigges på struktur - og dermed spares penge - en række steder i regionen.

Men det kan tidligere beslutninger ikke stå i vejen for, siger regionsrådsformand Stephanie Lose.

- Det kan vi ikke tage højde for nu, hvor vi har et budgetforlig, der siger, at det må vi gerne kigge på, og hvor vi har en økonomisk udfordring, der skal nåes, siger Stephanie Lose.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.