Banker smækker kassen i

Flere og flere af bankerne har lukket kassen og har ingen kontanter.

Der er blevet flere pengeløse banker i det syd- og sønderjyske. (© Colourbox)

Banker, som ingen penge har - det lyder underligt, men faktisk er det mere regelen end undtagelsen i Syd- og Sønderjylland.

I alt har DR Syd tjekket 60 afdelinger hos Danske Bank, Nordea, Sydbank, Frøs Herreds Sparekasse og Jyske Bank i Syd- og Sønderjylland.

33 ud af 60 bankfilialer, som DR Syd har undersøgt, har smækket kassen i og afskaffet muligheden for at sætte penge ind eller hæve kontanter ved skranken.

Cheføkonom hos Tænk, Troels Hauer Holmberg, mener, at det er et problem for de borgere, som ikke har mulighed for at bruge dankort, netbank og andre digitale løsninger.

- Vi er nået der til, hvor vi som samfund skal overveje at stille krav til bankerne om, at det skal være lettere at få adgang til kontanter, ligesom vi forlanger, at butikkerne skal tage imod kontanter, siger han.

Nordea er den bank, som har færrest afdelinger med kassebetjening i Syd- og Sønderjylland. Det kan simpelthen ikke betale sig, siger Mikael Winkler, der er pressekonsulent hos Nordea.

- Vi tilpasser forretningen til kundernes adfærd, og de fleste bruger de digitale løsninger, forklarer han.

Men selv om der stadig er færre, som bruger dem, så satser Frøs Herreds Sparekasse stadig på kontanterne. Her har alle 11 filialer stadig kassebetjening, siger direktør Kurt Jensen.

- Vi har skåret ned på åbningstiderne, men vores kunder vil gerne have mulighed for at hæve, så det kan de stadig, siger Kurt Jensen.

Jyske Bank oplyser, at de har en nødløsning, så kunder, der har mistet deres kort, stadig kan hæve penge, selv om filialen er kasseløs. Også hos Sydbank har man en tilsvarende nødløsning.

Er du kunde i Danske Bank kan du desuden hæve penge på posthuset.