Bassam hjalp flygtninge: Bilflugt var ikke en del af planen

Flugt fra motorvej skete med hjælp fra danskere, der holdt klar ved frakørsel.

Flygtninge og migranter vandrer på E45. Billedet er fra onsdag. (Foto: BENJAMIN NOLTE © Scanpix)

Da en stor gruppe flygtninge og migranter i onsdags stak af fra politiet på motorvej E45 ved Rødekro, skete det med hjælp fra danskere, der kørte dem væk fra motorvejen i biler.

En af dem, der guidede dem på vej, var Bassam fra Sønderborg, der tidligere på dagen havde fortalt flygtningene, hvilken frakørsel de skulle følge for at komme til Rødekro Station.

- De spurgte, hvor de kunne komme med et tog, og planen var, at de skulle gå op ad frakørslen og mod togstationen, siger han.

Men da menneskemængden nåede frakørslen, begyndte en større gruppe at løbe. Og da de nåede væk fra motorvejen, blev mange kørt væk i biler. Bassam afviser, at det var planlagt.

- Der holdt biler på veje og broer ved motorvejen, fordi folk ville aflevere mad til dem, siger han.

- Pas på, hvad du blander dig i.

Men det er problematisk, at folk blander sig i politiets arbejde med flygtninge. Det siger de Konservatives formand, Søren Pape:

- Det er en situation, der meget hurtigt kan komme ud af kontrol. Vi har et politi, der på bedste måde prøver at håndtere det, så jeg synes, man som borger skal passe på, hvad det er, man blander sig i, siger han.

Størstedelen af de flygtninge, der løb fra politiet, blev standset samme aften og bragt tilbage til Frøslev-Padborg Skole, hvor de oprindeligt var indlogeret.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk