Bedre sikkerhed og færre kontanter holder røvere væk fra tankstationer

Antallet af anmeldte røverier mod tankstationer er det laveste i 10 år.

Kameraer, overfaldsalarmer, røgkanoner og færre kontanter har alt sammen betydet, at der sker langt færre røverier på tankstationer i dag end for få år siden. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Det er blevet langt mere sikkert at stå bag disken på en tankstation.

Tal fra Rigspolitiet viser, at antallet af anmeldte røverier mod tankstationer er det laveste i 10 år.

I 2009 toppede antallet af anmeldelser med 211 på landsplan, mens det sidste år var faldet til 31 anmeldelser.

I Syd- og Sønderjyllands Politikreds blev der i 2009 anmeldt 10 røverier mod tankstationer, mens der sidste år blot blev anmeldt 3 røverier.

Tankstationsejer hos OK Plus i Sønderborg, Torben Knudsen, siger, at det er 10 år siden, der sidst var røveri på tankstationen. Han mener, årsagen er, at sikkerheden er blevet langt bedre.

- Vi har kameraer, der optager i god kvalitet. Vi har fået overfaldsalarmer ved kassen, og så har vi røgkanoner. Det giver tyven nogle udfordringer, siger han.

Derudover har mange tankstationer færre kontanter liggende.

Og den kombination har gjort, at man i dag ser færre røverier på tankstationer. Det vurderer Peter Høholt, der er politikommissær i nationalt efterforskningscenter ved Rigspolitiet.

- Det har haft stor betydning, at tekniske løsninger gør det svært at få adgang til større pengebeløb. Derudover er der bedre overvågning, og politiets arbejde på gerningsstederne er blevet bedre, så vi fanger flere gerningsmænd, siger han.

For Torben Knudsen er det rart, at både han selv og de ansatte kan arbejde under mere trygge forhold.

- Det er da utroligt betryggende. Det er en dejligt lettelse, siger han.

Antal anmeldelser af røverier på tankstationer

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.