Beredskab i knæ frygter fremtidige storme

Oprydningsarbejdet efter store storme kan ikke løftes uden at bryde arbejdsmiljøloven, lyder det fra tillidsmand hos Beredskabet.

Stormen Urd var hård ved Beredskabet, fortæller Ulrik Mosekjær, der er tillidsmand. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Der bliver holdt øje med vejrudsigterne hos det danske beredskab.

Hvis Danmark bliver ramt af en endnu voldsommere storm end Urd, vil det danske beredskab nemlig ikke kunne løse opgaverne optimalt.

Beredskabet er så presset af besparelser og nye overenskomster, at man mangler hver tredje mand i marken. Derfor vil store storme resultere i en langsommere oprydning og overarbejde for de ansatte i Beredskabet.

Det fortæller Ulrik Mosekjær, der er tillidsmand på Beredskabscenteret i Sydjylland i Haderslev.

- Et oprydningsarbejde, der strækker sig over mere end et par dage, vil simpelthen lægge os ned. Vi vil under ingen omstændigheder kunne løse sådan en opgave uden at bryde arbejdsmiljøloven, siger han.

Flere penge til Beredskabet er en del af regeringens 2025-plan. Men indtil regeringen kan finde et flertal for planen, må beredskabscentrene klare sig med den bemanding, de har nu.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen skriver i et svar til DR Syd:

- Beredskabsstyrelsens økonomi er i øjeblikket fastlagt i stemmeaftalen om redningsberedskabet, som udløber i 2017. Stemmeaftalen sikrer blandt andet, at der opretholdes statslige beredskabscentre i alle dele af landet. For regeringen er det afgørende, at vi har et tidssvarende beredskab, der kan håndtere svære situationer.

Facebook
Twitter