Bilisterne kører langsommere af frygt for blitz

Politiets fotokontroller har fået bilisterne til at køre langsommere.

Vi gider ikke, at politiet tager billeder af os, og derfor kører vi langsommere end sidste år. (Arkivfoto) (Foto: Lars Paaske)

Vi har lettet foden en smule fra speederne i 2015. Danskerne kører langsommere i deres biler end de sidste mange år.

Det skyldes med al sandsynlighed de ekstra fotovogne, som politiet sendte på vejene tilbage i februar, lyder det fra Vejdirektoratet:

- Der er sket et tidligt fald i forhold til de samme måneder sidste år, siger Annemarie Nielsen som arbejder som civilingeniør i Vejdirektoratet med speciale i hastighed.

I februar kørte danskerne således omkring halvanden kilometer i timen langsommere end februar året før. Ifølge Vejdirektoratet skyldes fartfaldet, at politiet fra februar oprustede og sendte flere fotovogne på vejene.

Vi trykker lidt forsigtigt på speederen igen

Siden februar ser det ud til, at bilisterne er blevet mindre bange for at blive fotograferet af politiets fartkontrol. Farten har sneget sig opad igen, så vi i juni kørte knap én kilometer i timen langsommere på vejene end sidste år ifølge Annemarie Nielsen.

Men ifølge den operative leder af Færdselsafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands politi, Søren Knudsen, vil vi fortsat komme til at køre langsommere end før.

- Jamen det vil blive ved med at have effekt, for vi vil blive ved med at være derude, siger Søren Knudsen.

Selvom der bliver kørt langsommere er der stadig mange, der kører for stærkt. På de jyske landeveje er gennemsnitsfarten således omkring 85 kilometer i timen, hvor man kun må køre 80.

Facebook
Twitter