Bios anker ikke konkurs

Ambulanceselskabet Bios er endeligt konkurs. Selskabet anker ikke skifterettens konkurserklæring.

Bios anker ikke konkursbegæringen. (Foto: DR Syd © phkfoto.dk)

- Vi er skuffede over rettens beslutning, men vil ikke anke.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra ambulanceselskabet Bios, efter selskabet kort efter klokken 13 blev erklæret konkurs ved skifteretten i Odense.

Dermed er selskabet nu endeligt konkursdømt og dermed færdig som ambulanceoperatør i Danmark.

Bios skriver i pressemeddelelsen, at man mener, at Region Syddanmark bevidst har presset selskabet til en konkurs, fordi man af politiske årsager ønskede at hjemtage ambulancedriften.

"Regionen har fremprovokeret en situation, som kunne være løst i mindelighed," skriver Bios i pressemeddelelsen.

Ser frem til videre undersøgelse

Bios' ejer og bestyrelsesformand Stef Hesselink er skuffet over, at selskabet nu er færdig som ambulanceoperatør på Fyn samt i Sydvest- og Sønderjylland.

Han ser dog frem til, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen arbejder videre med den klage, som Bios har indgivet mod Falck.

Bios mener, at Falck som tidligere ambulanceoperatør i Region Syddanmark, bevidst har forhindret Bios at etablere sig på det danske marked, og at Falck dermed er skyld i Bios' massive mangel på ambulancereddere.

- Vi er kede af at være placeret i denne situation på grund af ulovlig konkurrence fra Falck, og vi ser frem til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens videre undersøgelser, lyder det fra ejer og bestyrelsesformand i Bios, Stef Hesselink.

Bios understreger, at man trods konkursen og uenigehederne med regionen ikke vil stille sig i vejen for en videreførsel og overdragelse af ambulancetjenesten til Region Syddanmark.

"Vi vil fokusere på, at ambulancerne skal køre, og vi vil støtte kuratorerne og regionen for at gøre det muligt," skriver Bios i pressemeddelelsen.

Region Syddamark og kuratorerne for konkursboet forhandler netop nu om en overdragelse af ambulancedriften til regionen.

Facebook
Twitter