Bios-ledelse indkaldt til møde hos Region Syddanmark

Fem partier i regionen har ifølge TV2 Fyn mistet tilliden til Bios-direktør Morten Hansen.

De Konservative, De Radikale, Enhedslisten, SF og Socialdemokraterne i Region Syddanmark har meldt ud, at de ikke længere har tillid til Morten Hansen. (Foto: Sine Skott DR Fyn)

Både den hollandske og den danske ledelse i Bios er nu indkaldt til møde med Region Syddanmark. På dagsordenen står samarbejdet og tilliden til den danske direktør Morten Hansen.

Fem af partierne i regionsrådet meldte i går ud til TV2 Fyn, at de har mistet tilliden til Morten Hansen efter det er kommet frem, at Bios-direktørens kone har forsøgt at lokke oplysninger ud af SF'eren Karsten Hønge under dække af at være en nysgerrig borger.

Derfor har partierne bedt Venstres Thyge Nielsen, der er formand for regionens præhospitale udvalg, om at tage affære:

- Det kan jeg selvfølgelig ikke lade sidde overhørig. Jeg har allerede i går taget kontakt til både den hollandske og danske ledelse i Bios. De er indkaldt til et møde om, hvordan det er at være samarbejdspartner med en politisk ledet organisation, og hvad vi af har af forventninger til vores samarbejdspartnere, siger Thyge Nielsen.

Bios i Holland kalder det for et dansk anliggende og synes, at debatten er blevet fordrejet:

- Det er blæst ud af propositioner, siger Bios’ pressechef i Holland, Martijn van Leeuwen. Han bekræfter overfor DR Fyn, at der bliver et fællesmøde i Syddanmark i starten af marts.

Thyge Nielsen har selv tillid til Bios' danske direktør, Morten Hansen. Han mener, det er helt op til ledelsen i Bios, hvilke konsekvenser sagen skal have for direktøren:

- Vi har ikke mandat til at sige til Bios, at de skal af med direktøren. Men vi kan sige til dem, hvordan vi forventer at blive serviceret, siger han.

Der er endnu ikke fastsat en dato for mødet mellem regionen og ledelsen i Bios.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.