Tema Herrens Veje

Biskop berørt af ’Herrens veje’: Jeg giver den seks stjerner

Biskop i Ribe Stift er både begejstret og berørt af det for første afsnit af DR-dramaserien 'Herrens Veje'. I aften har serien premiere.

DR1's nye store dramaserie 'Herrens Veje' begynder i aften. Her er det Lars Mikkelsen i hovedrollen som provst Johannes Krogh (Foto: Foto: Tine Harden © Tine Harden sep 16)

Biskop i Ribe Stift Elof Westergaard er yderst tilfreds, når han skal vurdere første afsnit af DR's nye dramaserie 'Herrens Veje'.

- Jeg synes, det er utroligt godt drama. Der var et godt plot. Det var rigtig godt at se, siger Elof Westergaard.

Blev berørt

DR1's nye søndagsdrama 'Herrens Veje' begynder klokken 20 i aften. Elof Westergaard har været til snigpremiere på første afsnit, og det han så i første afsnit har gjort stort indtryk på ham.

Herrens Veje

'Herrens Veje' er et familiedrama om tro og tvivl. Omdrejningspunktet er en moderne dansk præstefamilie, hvor både forpligtelsen til at forkynde skriften og præstefaget er gået i arv i generationer. 'Herrens Veje' vises på DR1 hver søndag fra den 24. september.

Gå til tema

- Som præst blev jeg berørt af at se, hvor godt serien egentlig skildrer et præsteliv på godt og ondt. Jeg blev virkelig berørt af den. Det var rigtig godt, siger Elof Westergaard og fortsætter:

- Det handler også om bispevalg-kamp. Det har jeg også prøvet en gang. Så det kunne jeg godt genkende. Det var egentlig meget realistisk fortalt, siger han.

Tro som tabu

'Herrens Veje' er et familiedrama om det moderne menneskes tro og tvivl.

- Det viser præsten som et almindeligt menneske, der både har anfægtelser, tvivl og tro og bliver berørt af nederlag og sejre, mener Elof Westergaard.

Biskoppen i Ribe Stift mener, at når dramserien løber over skærmen de næste mange søndage, så kan det måske gøre det nemmere for os at tale om vores tro. Så det ikke længere er et tabu.

- Nu er det måske troen, det handler om, så vi kan få spot på det. Sådan at det bliver almindeligt at tale om de trosforestillinger man, siger Elof Westergaard.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.