Bjarke Ingels skal bygge stort studieboligprojekt i Esbjerg

Esbjerg Towers kommer til at bestå af tre højhuse - det højeste bliver 57 meter.

Det karakteristiske ydre kommer fra altanerne i stål, der drejer sig om huset for hver etage. Mens forskydningerne i etagerne visuelt giver variation i facaden, tager de samtidig pusten af vinden, så beboerne kan opholde sig på altanerne. (Foto: Bjarke Ingels Group © BIG - Bjarke Ingels Group)

Esbjergs skyline kommer til at tage sig anderledes ud fra 2020. Det meget omtalte arkitektfirma, Bjarke Ingels Group (BIG), skal nemlig bygge et stort studieboligprojekt, der skal bestå af tre højhuse på henholdsvis 6, 10 og 17 etager.

450 boliger kommer byggeriet til at kaste af sig, og de skal efter planen stå klar til studiestart i sommeren 2020.

Esbjerg har manglet ungdomsboliger, og derfor er borgmester Johnny Søtrup (V) glad for, at man har haft mulighed for at samarbejde med Bjarke Ingels Group.

- Esbjerg Towers er en stor gevinst for byen og selvfølgelig for de unge, der kan se frem til at få suppleret udbuddet af almennyttige ungdomsboliger med et stort antal private i det nye byggeri. I Esbjerg Kommune har vi en klar ambition om at tiltrække flere studerende, og det her projekt er et vigtigt skridt på vejen, mener han.

BIG har med arkitekt Bjarke Ingels i spidsen igennem mange år været med til at sætte sit præg på det danske boligmarked med flere store byggerier. Inden for de seneste syv år har BIG også været aktiv på det amerikanske marked, hvor virksomheden arbejder på boligbyggerier i New York, Vancouver, Miami og Bahamas.

Hvert tårn i Esbjerg Towers bliver opført omkring en sekstenkantet klimaskærm, der går lige op og ned og har en kerne med elevatorer og trappe i midten og en rund gang med indgang til ungdomsboligerne. (Foto: Bjarke Ingels Group © BIG - Bjarke Ingels Group)