Black Friday-pakkerne er blevet kæmpestore: Vi bestiller senge, tørretumblere og dæk

Flere butikker, der udleverer pakker, drukner i pakker i den her tid.

Vi handler efterhånden alt på nettet, og det betyder også, at pakkerne indeholder alt fra senge til cykler. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Mens flere i dag klarer julegave-indkøbene på Black Friday, så ruster de mindre dagligvarebutikker og tankstationer sig til at modtage de mange pakker, som folk køber på nettet.

Hos Fakta i Sædding Centret, som er et af Esbjergs største pakke-udleveringssteder, er pakkerne allerede begyndt at komme.

Og det er ikke småting, folk får sendt med pakkeposten, fortæller kasseassistent Birthe Günther Andersen.

- Der er cykler, senge, vaskemaskiner, tørretumbler og to gange fire dæk. Jeg har en pakke lige nu, der er næsten lige så høj som mig, hvis jeg stiller den på højkant. Og jeg er 1.54 meter høj, siger hun.

Cafeen må inddrages

Superbrugsen i Gråsten oplever også, at pakkerne har fået vokseværk.

- Pakkerne er blevet meget større. Før var det måske noget tøj, som folk bestilte. Men nu er det stole, og det er dæk, siger Birte Rasmussen, der er pakkepostansvarlig i Gråsten Superbrugs.

De mange store pakker betyder også, at det er slut med en kop kaffe i caféen i Superbrugsen i Gråsten, fortæller den pakkepostansvarlige.

- Vi skal jo have plads til alle pakkerne, når de for alvorlig kommer efter Black Friday. Og så bliver der masser af pakker her på området. Så vi er nødt til at inddrage noget af pladsen, siger Birte Rasmussen.

Fire containere om dagen

Det kommer til at skylle ind med pakker i den lille butik. Dels fordi der bliver bestilt flere og flere pakker, dels fordi de er blevet voldsomt store.

- Normalt får vi én container dagligt, men jeg er blevet adviseret af postbudene, at der vil komme hele fire containere om dagen i næste uge, siger Birte Rasmussen.