Børnekurser skal lokke ordblinde voksne til

Det er svært at få ordblinde voksne på kurser, så nu forsøger virksomhedsnetværk at lokke dem gennem børnene.

Nye kurser skal få voksne ordblinde i gang med at få styr på bogstaverne. Arkivfoto. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Bogstaverne danser rundt på linjerne, og selv korte ord er umulige at stave til.

Sådan oplever godt syv procent af befolkningen det hver gang, de skal læse eller skrive. Mange voksne synes, det er flovt og forsøger at skjule, at de er ordblinde.

Derfor forsøger virksomhedsnetværket Netværkslokomotivet nu at få fat i voksne med læsevanskeligheder ved at arrangere landsdækkende tema-aftener om ordblinde børn, fortæller konsulent Mogens Schmidt.

- Hvis vi henvender os til deres børn, så kommer forældrene, for så er det ikke dem, det drejer sig om. Når de hører, hvad det drejer sig om, får vi som regel en god snak om det og får dem i gang, fortæller han.

Går i arv

Arrangementerne har stor sandsynlighed for at ramme målgruppen, siger Mogens Schmidt.

-Vi ved, at ordblindhed kan være arveligt, så der er stor sandsynlighed for, at når børnene er ordblinde, så forældrene eller næste led det også. Det er også vores erfaring, siger han.

Netværkslokomotivet hjælper virksomheder landet over med at opkvalificere de ansattes færdigheder og samarbejder blandt andet med 3F, AOF og folkeskoler for at få fat i de ordblinde voksne.

Facebook
Twitter