Børnesagen støtter over hundrede konfirmationsfester

101 af forårets konfirmandfester landet over bliver støttet af Børnesagen.

Nogle af forårets konfirmationsfester bliver støttet økonomisk. Hvert år uddeler organisationen Børnesagen nemlig stipendier på mellem 2.500 og 3.500 kroner til især enlige forsørgere på kontanthjælp. (© DR (Arkivfoto))

Når glassene fra i dag løftes til skål for årets konfirmander, så er 101 af forårets konfirmationsfester støttet af Børnesagen. Det er især netop festen og den efterfølgende blå mandag, der motiverer forældrene til at søge om hjælp.

Det fortæller sekretariatschef i Børnesagens Fællesråd Inge Marie Nielsen.

- Det handler om, at unge mennesker i 14 til 15 års alderen meget spejler sig i hinanden. Det ved forældrene. Det gør derfor en kæmpe forskel, om man får en lille fest, eller man måske ikke har råd til at holde en fest, siger Inge Marie Nielsen.

Alle modtagere af konfirmationshjælpen fra Børnesagen er enlige forsørgere, der oftest er på kontanthjælp og for 95 procents vedkommende kvinder.

Pulje på 260.500 kroner

De er jævnt fordelt i hele landet med godt 50 procent af ansøgerne fra Jylland.

- Det siger noget om, at den fattigdom, der kommer til udtryk igennem ansøgninger om hjælp til konfirmation, er fra hele landet, uanset om man er fra et sted i Jylland eller fra Hovedstaden, siger hun.

Puljen med konfirmationshjælp var i år på 260.500 kroner, og Børnesagens Fællesråd måtte derfor afvise halvdelen af de ansøgere, der ellers var berettiget til konfirmationshjælp.

Facebook
Twitter