Bon Jovi spiller i Sønderborg foran 25.000 gæster: Byen bliver i aften næsten fordoblet

Det kræver lokalsamfundets opbakning, hvis de mindre byer skal kunne huse store verdensstjerner.

Den amerikanske rockstjerne Bon Jovi gæster Sønderborg i aften. (Foto: 2512 WIXTRÖM PETER/Aftonbladet/ © Scanpix)

- Det, at der kommer 25.000 mennesker for første gang på en ny koncertplads, kan godt blive en udfordring. Men vi håber, at alt kommer til at spille.

Sådan lyder det fra arrangøren og direktøren i Kultur Syd, Jes Johansen, der står bag aftenens Bon Jovi-koncert i Sønderborg.

Det er første gang, at Sønderborg lægger jord til så stor en koncert. Ud af de 30.000 ledige pladser er der solgt 25.000 billetter.

Og for en mindre by som Sønderborg har der for lokalområdet været enormt meget planlægning og arbejde i at få en verdensstjerne som Bon Jovi til byen.

- Det kræver nogle medinvestorere, og så er der rigtig mange ting, der skal falde på plads. Det er ikke bare at booke et band og bygge en scene. Det kræver rigtig meget planlægning af trafikken, hoteller og de lokale, siger Jes Johansen.

Vi skal være stolte

Jørgen Hansen fra Kultur Syd er ham, der står for at organisere alle de frivillige. Det har været et kæmpe arbejde at få det hele på plads.

- Det mest udfordrende har været at få organiseret alle de frivillige, så de bliver ledt hen de rigtige steder efter de kompetencer, som de nu har. Men der har været rigtig meget at holde styr på, siger Jørgen Hansen og roser samtidig de frivillige:

- Det har været en stor oplevelse at se alle de frivillige hjælpe til. Bare i dag er der over 600 mennesker, der hjælper til. Så det er utroligt glædeligt at se, at der er så mange, der bakker op, siger han.

En af de frivillige, der er med til at få det hele til at løbe rundt i aften, er pensionisten Bjarne Bruun Sørensen, som er en af salgsassistenterne i aften.

- Når Sønderborg kan trække sådan et arrangement til byen, så synes jeg også, man skal bidrage med en lille indsats. Det er derfor, jeg har valgt at hjælpe til i dag.

- Jeg synes, det er rigtig stort, at det kan lade sig gøre det her. Og vi skal være stolte, lyder det fra Bjarne Bruun Sørensen.

  • For få dage siden optrådte Bon Jovi i Stockholm. (Foto: 2512 WIXTRÖM PETER/Aftonbladet/ © Scanpix)
  • Her er det et billede tilbage i 2013, hvor han spillede i Parken. (Foto: Bon Jovi koncert i Parken © Scanpix)
  • Her er vi syv år tilbage i tiden, da han spillede i Las Vegas. (Foto: Steve Marcus © Scanpix)
  • Billedet her er fra Boston, hvor han optrådte i 2011. (Foto: Brian snyder © Scanpix)
  • Og et billede af lidt ældre dato, hvor han også spillede i Las Vegas. Billedet er fra 2005. (Foto: Ethan Miller © Scanpix)
  • I 1997 optrådte han også på Wembley. (Foto: Paul hackett © Scanpix)
1 / 6

Andre byer har også gjort det

Mindre byer som Herning og Horsens har gennem en årrække også lokket store stjerner til.

Blandt store kunstnere har Boxen i Herning for eksempel lagt scene til Madonna, Rihanna, Robbie Williams og Metallica.

Mens Horsens gennem årene har hentet verdensnavne som U2, Rammstein, Bruce Springsteen, Madonna, Metallica, Rolling Stones og R.E.M til byen.

Nu har Sønderborg sig så også meldt sig ind i kampen ved at hente Bon Jovi, og som opvarmning til verdensstjernen spiller de britiske rocklegender Def Leppard i aften.

  • Det er på denne store scene, at verdensstjernen skal optræde i aften. (Foto: Asbjørn Møller)
  • Jes Johansen er koncertarrangør og direktør i Kultur Syd, og han har brugt lang tid på at planlægge og koordinere alt omkring koncerten. (Foto: Asbjørn Møller)
  • De frivillige er klar til at tage en ordentlig tørn, så alt omkring koncerten kan klappe. (Foto: Asbjørn Møller)
  • Det er på denne plads, at 25.000 mennesker i aften skal se den verdenskendte rocklegende. (Foto: Asbjørn Møller)
1 / 4

Alle skal bakke op

Men hvis Sønderborg også i fremtiden skal holde koncerter i det leje som i aften, så bliver det først en god forretning, når hele lokalområdet bakker op og hjælper med at afholde udgiften, siger arrangøren Jes Johansen.

- Det hele skal jo spille sammen, det vil sige trafik og parkering. Lokalområdet er jo også udfordret på hotelovernatninger. Det er vigtigt, at hele lokalområdet spiller med, hvis det skal være realistisk at lave sådan noget her igen, siger Jes Johansen.

Se videoen herunder med Bon Jovi, hvor han fremfører sit kæmpe hit 'Livin' On A Prayer', der blev udgivet i 1986.

Men når alt kommer til alt, er det vigtigste for koncertarrangøren, at publikum får en god oplevelse.

- Succeskriteriet er, at folk går glade hjem, at trafikken og parkeringen fungerer, og at alle hjælperne synes, det har været sjovt at være med til, siger Jes Johansen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter