Boom i nye cykelstier

Kommunerne laver nye cykelstier som aldrig før.

- Ønskerne om cykelstier er rigtig mange, siger Jørgen Bruun, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Vejen Kommune, hvor der er ønsker om cykelstier for 60 millioner kroner. (© DR)

Kommunerne laver nye cykelstier som aldrig før.

- Ønskerne om cykelstier er rigtig mange, siger Jørgen Bruun, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Vejen Kommune, hvor der er ønsker om cykelstier for 60 millioner kroner.

Ny skolestruktur og sund livsstil

Og der er mange grunde til, at cykelstierne blomstrer op, blandt andet den nye skolestruktur og et ønske om en sundere livsstil.

- Der er sundt og godt at få bevæget sig, og defor er det også et ønske fra kommunens side, siger Jørgen Bruun til dr.dk/p4.

Flere ansøgninger ligger klar

Men det er ikke kun kommunerne, der er interesseret i at få lavet flere cykelstier. Aabenraa Kommune har i øjeblikket ansøgninger fra fem byer liggende.

- Bolderslev Lokalråd lavede for nogle år siden en udviklingsplan, og noget af det vi fik øje på var at skabe nogle gode muligheder for at komme til og fra Bolderslev, siger Bent Sørensen, der er næstformand i Bolderslev Lokalråd.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk