Borgere ringer til politiet: Vi vil gerne have en fotovogn

Flere borgere skriver til politiet i håb om at få en fotovogn ud på deres egen vej.

Politiet oplever i øjeblikket et stigende antal henvendelser fra borgere, der gerne vil have en fotovogn ud at blitze. (Foto: Lise Hermann © DR Nordjylland)

Normalt ønsker man ikke selv at møde en af politiets fotovogne, men man kan godt ønske, at andre skal blive blitzet af det røde lys.

Syd- og Sønderjyllands Politi får nemlig flere og flere henvendelser fra borgere, der gerne vil bestille en fotovogn til deres egen vej, og det er der en klar årsag til, fortæller kommunikationsrådgiver hos Syd- og Sønderjyllands Politi Helle Lundberg.

- Borgerne er utrygge med den trafik, der er. De synes, at der bliver kørt alt for stærkt, og de er bange for, at deres børn kan komme til skade, siger Helle Lundberg.

Flere henvender sig

I øjeblikket kommer der også flere henvendelser over telefon eller mail end normalt.

- Vi har rigtig mange, der henvender sig, og der er også flere i øjeblikket, end vi er vant til. De siger, at de gerne vil have nogle af vores nye fototvogne ud at stå typisk der, hvor de bor, forklarer Helle Lundberg.

Vi kommer gerne ud

Ved henvendelser fra borgerne så vurderer færdselsafdelingen lige situationen, om man skal sende en fotovogn afsted.

- Vores færdselsafdeling kigger på trafikmønstret i et pågældende område. Og hvis vi kan se, at området har en vis mængde trafik, og hvis vejen åbner op for, at man kan køre rigelig stærkt, så kommer vi gerne ud, slutter Helle Lundberg.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk