Borgmester-ballade på Fanø: 'Hun har sprængt konstitueringen'

Kristine Kaas Krog fra Fanø Lokalliste bliver måske ikke Fanøs nye borgmester alligevel.

Kristine Kaas Krog fra Fanø Lokalliste betragter hele situationen som rimelig udramatisk.

Fanøs kommende borgmester er kommet i krydsilden.

Den nyvalgte Kristine Kaas Krog fra Fanø Lokalliste har nemlig rokket ved sin konstituering, efter hun I går meddelte, at hun ønsker en bredere konstituering i øens nye byråd. Det skriver TV SYD.

Kristine Kaas Krog havde ellers samlet et flertal i samarbejde med SF, Alternativet og de konservative.

Udmeldingen har fået SF til at sige til TV Syd, at konstitueringsaftalen er faldet til jorden. De konservatives Christian Lorenzen mener, at den nyvalgte borgmester har sprængt konstitueringen:

- En del af politik består i at kunne lave aftaler og holde sammen på de aftaler. Det, som vi så fra Kristine Kaas Krogs side i går, er udtryk for dårligt politisk håndværk. Det er ikke os, der har sprængt rammerne for aftalen. Det er Kristine Kaas Krog, siger han til DR Syd.

Christian Lorenzen pointerer, at han ikke mener, der er noget i vejen med at ville sikre et bredt samarbejde i byrådet på Fanø. Men han synes, det er kritisabelt, at Kristine Kaas Krog på egen hånd går ud og giver udtryk for, at konstitueringen, der er blevet forhandlet på plads, skal bredes yderligere ud.

- Hun skaber tvivl om, hvorvidt hun mener, der er en aftale. Derfor skal vi ret hurtigt have fundet ud af, om der fortsat er en konstitueringsaftale, siger han.

Kristine Kaas Krog kalder situationen udramatisk

Kristine Kaas Krog siger til DR Syd torsdag morgen, at hun betragter situationen som rimelig udramatisk.

- Det eneste, jeg har meldt ud, er, at jeg gerne vil afsøge mulighederne for at lave en bredere aftale for Fanøs skyld. Jeg betragter det ikke som aftalebrud, men som en udstrakt hånd til de øvrige partier om en potentielt bredere aftale, siger hun.

Spurgt til, om Christian Lorenzen (K) forsat bakker op om Kristine Kaas Krog som borgmester, svarer han:

- Vores udgangspunkt fra de konservative på Fanø er, at vi har sat to signaturer på en aftale. Men der kan være rejst alvorlig tvivl om, hvorvidt det også er Kristine Kaas Krogs udgangspunkt. Det er op til Kristine Kaas Krog, om hun fortsat vil være borgmester på baggrund af den aftale.

Fanøs nyvalgte kommunalbestyrelse har endnu ikke fastsat en dato for, hvornår de skal holde det konstituerende møde, hvor borgmesteren endegyldigt vælges.