Borgmester i Flensborg: Vi ønsker ikke øget grænsekontrol

Spørgsmålet om mere grænsekontrol kan blive centralt i den kommende tid. Det mener overborgmester i Flensborg Simon Faber.

Flensborgs borgmester Simon Faber vil følge nøje med i, om øget grænsekontrol bliver en del af et nyt regeringsgrundlag.

Spørgsmålet om mere grænsekontrol kan blive centralt i den kommende tid, mener overborgmester i Flensborg Simon Faber.

Dansk Folkeparti blev valgets store vinder, og mere kontrol ved grænserne har været et af partiets store temaer i valgkampen.

- Jeg tror, grænsekontrollen vil komme til at spille en rolle, når der skal skrives regeringsgrundlag. Men jeg satser på, at Venstre vil stå fast på, at det man gør, skal være inden for Schengen-aftalens rammer, siger Simon Faber.

Glæde af åbne grænser

Simon Faber lægger ikke skjul på, at øget grænsekontrol ikke ligefrem vækker begejstring på den tyske side af grænsen.

- Det er ikke noget, vi er glade for i Flensborg generelt. Vi har utrolig meget glæde af de åbne grænser og det samspil, vi har på tværs af grænsen både kulturelt, økonomisk og erhvervsmæssigt, siger overborgmesteren.

Simon Faber er spændt på, om spørgsmålet om grænsekontrol vil blive nævnt i et regeringsgrundlag, og han vil følge nøje med i sagen.

Grænseregionen er en vækstmotor

- Jeg tror, man glemmer, at vores grænseregion er en vækstchance og kan være en vækstmotor for hele Danmark. Tyskland er et vigtigt eksportmarked, siger Simon Faber.

Han vurderer, at sagen kan ende med, at man for eksempel skærper toldmyndighedernes indsats, men at alle politiske aftaler vil ligge inden for Schengen-aftalens rammer.

Dansk Folkeparti er efter valget det næststørste parti efter Socialdemokraterne. Partiet høstede særligt mange stemmer i Sydjyllands Storkreds, hvor partiformand Kristian Thulesen Dahl var opstillet.