Borgmester: Jeg ærgrer mig

Haderslev Kommune fritstiller kommunaldirektør efter tre måneder og betaler 1½ års løn.

Haderslevs borgmester Jens Chr. Gjesing ærger sig over, at kommunen er nødt til at fritstille kommunaldirektør efter tre måneders ansættelse. (Foto: Ulrik Bang- DR Syd)

Det kommer til at koste Haderslevs kommunekasse et millionbeløb, at byrådet nu har valgt at  fritstille kommunaldirektør Henrik Græsdal efter kun tre måneders arbejde.

Kommunaldirektør Henrik Græsdal kom til kommunen fra en stilling som social- og økonomidirektør i Faxe Kommune.

Men altså - ansættelsen i Haderslev blev kun på tre måneder. Og borgmester Jens Christian Gjesing (S) vil ikke sige meget om årsagen til bruddet:

- Der er gensidige forskellige forventninger til, hvad ledelse er i vores kommune og problemer med at flytte hans familie til Jylland. Derudover kan jeg ikke udtale mig, siger han.

Halvandet års løn

Han bekræfter dog, at den afgående kommunaldirektør har ret til halvanden års løn, selvom fratrædelsen til dels bunder i hans egne personlige forhold:

- Det står i kontrakten med folk på det her lederniveau. Det kan lyde af meget for folk med et andet ansættelsesforhold, men på det her niveau er der en stærk fagforening i ryggen, så det er prisen, siger han.

- Men så skal tingene vel også undersøges grundigt inden de bliver ansat?

- Det vil jeg gerne bekræfte, at de skal, og det er de også blevet. En gang imellem kan man tage fejl, og jeg er meget trist over den situation, vi er kommet i. Og når vi skal have genbesat stillingen, vil vi være så omhyggelige, som det er muligt at være, siger han.

- Men siger du dermed at i skulle have gjort det bedre her?

- Jeg siger, vi er kommet i en ulykkelig situiation. Det har vi gjort ved at lave en aftale, og nu kigger vi fremad og forsøger at lære af de erfaringer vi har fået, siger Haderslevs borgmester.

Med en årsløn, der i følge JydskeVestkysten er på 1,1 million kroner, løber den samlede regning op på 1,7 millioner for de tre måneder Henrik Græsdal nåede at arbejde i Haderslev Kommune.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter