Borgmester kender ikke til planer om atomaffald

Aabenraas borgmester kender ikke til de tyske planer om at deponere atomaffald ved den dansk-tyske grænse.

Thomas Andresen, der er Venstre-borgmester i Aabenraa, har endnu ikke hørt noget om de tyske planer, hvor man vil deponere byggeaffald fra tidligere atomkraftværker lige syd for grænsen. (Foto: Poul Skøtt)

Aabenraa Kommune kender stadig ikke officielt noget til de tyske planer om at oplagre let radioaktivt affald tæt ved den dansk-tyske grænse.

Selv om kommunerne i Tyskland midt i sidste uge blev informeret om planerne, har Aabenraa Kommune stadig ikke fået en orientering om planerne om at deponere affaldet i Harrislee, skriver Flensborg Avis.

Aabenraas borgmester Thomas Andresen fra Venstre undrer sig, men han regner med, at kommunen bliver orienteret, hvis planerne bliver aktuelle.

- I relation til det gode naboskab vil jeg da foretrække, at vi også bliver kontaktet, inden man træffer en endelig beslutning, siger Thomas Andresen til DR Syd.

Borgmester: Regner med at blive orienteret

Aabenraa Kommune er altså ikke orienteret om sagen, men det bekymrer ikke umiddelbart borgmesteren.

- Det må være fordi, det endnu er så tidligt i planlægningen, at det endnu er uvist, om planerne bliver til noget. Jeg regner med, at vi bliver orienteret, hvis planerne har udsigt til at blive alvor, siger Thomas Andresen.

Det er det slesvigsk-holstenske miljøministerium, der overvejer at deponere let radioaktivt atomaffald i Harrislee umiddelbart syd for grænsen.

Let radioaktivt affald kan være byggeaffald eller asfalt, der har ligget på en vej tæt ved et atomkraftværk.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.