Borgmester: Kommuner skal ikke oprette småjob for kontanthjælpsmodtagere

Kommuner skal ikke skabe job på grund af 225 timers-reglen, mener borgmester i Aabenraa.

Thomas Andresen, der er Venstre-borgmester i Aabenraa, vil ikke være med til at lave små ekstra job i kommunen for at kontanshjælpsmodtagere kan opfylde 225 timers-reglen. (Foto: Poul Skøtt)

Kommunerne skal ikke til at oprette småjob, som kontanthjælpsmodtagere kan søge for at optjene 225 timers ordinært arbejde - og dermed undgå at blive trukket i offentlige ydelser.

Sådan lyder meldingen fra Aabenraas borgmester, Thomas Andresen (V).

Flere kommuner overvejer at lave ordninger med små job, som gør det nemmere for kontanthjælpsmodtagerne at leve op til de nye krav om 225 timers beskæftigelse i løbet af et år.

- Vi skal ikke oprette småjob. Vi skal i stedet have vores borgere ud af offentlig forsørgelse, og det gør vi ikke ved at give dem job inden for det offentlige, siger Thomas Andresen.

Venstre-borgmesteren mener, at kommuner der skaber ekstra job for at imødekomme kontanthjælpsmodtagerne, simpelthen undergraver formålet med 225-timers reglen.

- Formålet er at skabe incitament til at få et ordinært arbejde. Hvis vi skaber de job i kommunen, så er det ligesom Ebberød Bank, hvor man fodrer hunden med sin egen hale, siger Thomas Andresen.

Han har derfor bedt om at få emnet taget op af Det Regionale Arbejdsråd. Blandt andet for at få det private erhvervsliv på banen. For der er job at få, mener borgmesteren.

- Jeg kan konstatere, at der rundt omkring på byggepladser, ved frugtplantager og virksomheder holder biler, som ikke er dansk indregistreret. Så selvfølgelig er jobbene der, siger Thomas Andresen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk