Borgmester om tosproget byskilt: - Nu må vi se, hvad reaktionen bliver

Borgmesteren i Haderslev har taget beslutningen om, at der skal være et tosproget byskilt.

Haderslevs borgmester ved det byskilt, som han selv har besluttet skal sættes op. (Foto: © Ulrik Bang- DR Syd)

Haderslev og Habersleben står der nu på et byskilt i byen.

Således har byen fået et skilt, der viser byens navn på både dansk og på tysk. Det skriver avisen Der Nordschleswiger.

I Sønderjylland er det i flere uger blevet diskuteret, om byskilte på dansk og tysk skulle indføres nord for den dansk-tyske grænse.

Det var det tyske mindretal i landsdelen, der ytrede ønske om, at der opstilles tosprogede skilte i de fire sønderjyske byer Aabenraa, Haderslev, Sønderborg og Tønder.

"Nu må vi se, hvilken reaktion der kommer"

Et byskilt i Haderslev skulle alligevel udskiftes, og nu har Haderslevs borgmester H.P. Geil fra Venstre valgt at sætte skiltet op.

- Nu må vi se, hvad reaktionen bliver. Det er en beslutning, jeg har taget. Og jeg har orienteret byrådet om det. Det er mig, der står bag det her, siger borgmester H.P Geil fra Venstre. 

Borgmesteren har ellers tidligere givet udtryk for, at skilte på dansk og tysk ikke er passende i for 75-året for Danmarks besættelse.

- Der er ikke noget, der har ændret sig, siden jeg kom med den udmelding. Men nu har debatten raset i en måned, og jeg er handlingens mand i stedet for at sidde og diskutere det her. Nu har vi fået lavet et skilt, og vi har fået sat det op. Og nu må vi se reaktionen. Mere er der ikke i det, siger borgmester H.P Geil.

Ritzau / Der Nordschleswiger / DR Syd