Bro mellem Als og Fyn er stadig uafklaret efter undersøgelse

Den første undersøgelse af havbunden mellem Als og Fyn giver ingen konkret afklaring på, om der kan bygges en bro mellem øerne.

Der skal laves flere undersøgelser af havbunden mellem Als og Fyn, før man kan sige, om det er muligt at bygge en bro over det sydlige Lillebælt.

Det viser resultatet af den første undersøgelse af havbunden, som netop er afsluttet.

Men selvom undersøgelsen altså ikke giver klare resultater, er den stadig en vigtig del i skridtet for en broforbindelse mellem Als og Fyn, siger udvalgsformand for regional udvikling i Region Syddanmark, Stephanie Lose (V):

- For undersøgelsen skal ses som en byggesten i forhold til hele projektet, siger hun.

Trafikmodel er næste skridt

- Undersøgelsen giver yderligere information, og så vil det næste skridt være en ny byggesten. Det bliver at få kigget på nogle opdaterede trafikberegninger på Fyn-Alsforbindelsen og det kan vi gøre, når den nye landstrafikmodel bliver frigivet, siger Stephanie Lose.

Landstrafikmodellen, som blandt andet bruges til at beregne behovet for trafikprojekter, skulle oprindelig have været klar i efteråret, men er udskudt til begyndelsen af det nye år.

 

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.